Γιατί τα 1899 κενά των Νηπιαγωγών θα εκτιναχτούν

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔17/09/2015 - 20:38 | Author: Newsroom

Σύλλογος Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

Προς: Υπηρεσιακή Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού και Θρησκευμάτων κα Κιάου Ευφροσύνη Αθήνα,

17/9/2015 Αρ. Πρωτ.

: 22

ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

Αξιότιμη κα Κιάου, Εν όψει των προσλήψεων αναπληρωτών σας εφιστούμε την προσοχή στις δομές Προσχολικής Αγωγής και πιο συγκεκριμένα στα οργανικά και λειτουργικά κενά των Νηπιαγωγείων τα οποία ανέρχονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κ.Υ. του ΥΠΟΠΑΙΘ, σε δομές Γενικής και Ειδικής Αγωγής, σε 1899 ήτοι 1660 (Γενικής) + 239 (Ειδικής).

Τα κενά αυτά είναι επίσημα και προέκυψαν μετά την Α’ Φάση αποσπάσεων που έγινε στις 28/08/2015, δεν περιλαμβάνουν όμως πάσης φύσεως άδειας που δίνονται τον Σεπτέμβριο (αναρρωτικές, γονικές, μητρότητας, επαπειλούμενες κυήσεις, άνευ αποδοχών, … ).

Όπως γίνεται άμεσα αντιληπτό τα 1899 κενά θα εκτιναχτούν.

Ενδεικτικά σας παραθέτουμε περιοχές όπου τα κενά είναι υπερμεγέθη.

Στην Αιτωλοακαρνανία 131 κενά, στην Ανατολικά Αττική 83 κενά, στο Ηράκλειο 202 κενά, στις Κυκλάδες 89 κενά, στην Κέρκυρα 78 κενά, στο Λασίθι 72 κενά, στον Πειραιά 54 κενά, στο Ρέθυμνο 53 κενά και στα Χανιά 53 κενά.

Αυτό που συμβαίνει φέτος είναι πρωτοφανές και επειδή, όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει, η λειτουργία των Τμημάτων Νηπιαγωγείων εξαρτάται, και μόνο, από την τοποθέτηση Νηπιαγωγών και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει οποιοδήποτε τμήμα νηπιαγωγείου (είτε είναι κλασικό είτε είναι ολοήμερο) αν απουσιάζει η/ο Νηπιαγωγός.

Ως εκ τούτου, ζητάμε την άμεση κάλυψη αυτών των κενών, τόσο για την στελέχωση των ολοήμερων τμημάτων όσο και για την στελέχωση των κλασικών τμημάτων.

Παρακαλούμε, όπως επιδείξετε τη δέουσα ευαισθησία, πραγματοποιώντας άμεση παρέμβαση επί του θέματος.

Μετά τιμής Για το Σ.Α.Ν Μαρία Σπανού

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral