Γιατί οι μεταθέσεις στην Π.Ε. είναι 41,5% και στην Δ.Ε. 8,5%

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/07/2014 - 18:43 | Author: Newsroom

Μέσα σε τρεις μέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων της β/θμιας έχουν δικαίωμα να κάνουν τροποποίηση ή ανάκληση της αίτησης απόσπασης ΜΟΝΟ όσοι συνάδελφοι της ΠΕ πήραν μετάθεση.

Οι μεταθέσεις της β/θμιας δεν ανακοινώθηκαν ακόμη και το ΚΥΣΔΕ ξανασυνεδριάζει σήμερα. Ο αριθμός των αιτήσεων που ικανοποιούνται στη β/θμια είναι το 8,5% των αιτήσεων,σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ. Θυμίζω ότι στην ΠΕ ικανοποιήθηκε το 41,5% των αιτήσεων. Κι αυτό γιατί ,όπως έχω γράψει πολλές φορές, οι οργανικές θέσεις στην ΠΕ είναι περισσότερες από το υπηρετούν προσωπικό.

Στην ίδια ανακοίνωση διάβασα πως…”είναι απαράδεκτο να απαγορεύουν στους αιρετούς να ενημερώνουν τους συναδέλφους για τις αποφάσεις του συμβουλίου…”

Αλήθεια ποιος μπορεί ή ποιος έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει στους αιρετούς να ζητήσουν σε ηλεκτρονική μορφή τα αποτελέσματα των μεταθέσεων και να τα δημοσιοποιήσουν???

Στην α/θμια, οι αιρετοί, αυτό το απαιτήσαμε,αποχωρήσαμε στην αρχή από το συμβούλιο,και τελικά εδώ και τέσσερα χρόνια μας δίνονται τα αποτελέσματα τα οποία και δημοσιοποιούμε αμέσως,ως πρόταση του συμβουλίου, για να ενημερώνονται ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι την ίδια στιγμή.

Κανείς μα κανείς διοικητικός ή πολιτικός παράγοντας του υπουργείου δεν έχει το δικαίωμα και δεν μπορεί να απαγορεύσει στους αιρετούς να ενημερώνουν.

facebook.com/d.mpratis

Loading...
  • europalso

    ideascentral