Γιατί κατείγγειλαν δασκάλα για ανάλγητη και επικίνδυνη συμπεριφορά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/05/2015 - 17:42 | Author: Newsroom

Στο εδώλιο βρέθηκε δασκάλα δημοτικού σχολείου, η οποία σύμφωνα με την καταγγελία των γονεών, απαγόρευσε σε διαβητική μαθήτρια να φάει την ώρα του μαθήματος.

Σύμφωνα με καταγγελία των γονέων του παιδιού, η δασκάλα, όπως αναφέρει η dimokratiki, επέδειξε «ανάλγητη και επικίνδυνη συμπεριφορά» για την ζωή του διαβητικού παιδιού τους αφού την 7η ώρα του προγράμματος διδασκαλίας, παρότι γνώριζε το πρόβλημά, της απαγόρευσε να φάει στην αίθουσα, αν και η μικρή αισθανόταν δυσφορία.

Αποτέλεσμα ήταν το παιδί, όταν σχόλασε, να μιλά ασυνάρτητα και το ζάχαρό του να φτάσει στα 370. Το παιδί δηλαδή έφτασε κοντά στο διαβητικό κώμα. Σημειώνεται ότι το παιδί, που πάσχει από ζακχαρώδη διαβήτη από την ηλικία των 16 μηνών, φοράει αντλία ινσουλίνης από 26 μηνών 24 ώρες το 24ωρο.

Απολογούμενη ενώπιον της κ. Ανακρίτριας η δασκάλα απέδωσε την καταγγελία σε βάρος της σε εσωτερικές – ενδοσχολικές προστριβές και παραταξιακές αντιλήψεις, που επέτειναν, υποδαύλισαν και πυροδότησαν μια ήδη προκατειλημμένη αρνητική στάση των γονέων της μαθήτριάς στο πρόσωπό της.

Τόνισε επιπλέον ότι οι γονείς πέραν της προσωπικής αντιπάθειας σε βάρος της, προσπαθούν να της αποδώσουν και ποινικές ευθύνες καταγγέλλοντάς την για έλλειψη ανθρωπισμού. Υποστήριξε εξάλλου ότι στην τάξη της υπάρχουν τρία παιδιά με προβλήματα υγείας και τόνισε ότι ως δασκάλα και έχοντας συνείδηση της κατάστασης, ανθρωπιστικά αλλά και ως μητέρα δύο ανηλίκων παιδιών, ανέλαβε να κάνει οτιδήποτε προκειμένου να μη συμβεί κάτι στο παιδί.

Όσον αφορά το υπογλυκαιμικό επεισόδιο, που ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου σε ένορκη κατάθεσή του και η μητέρα του παιδιού για την άνοιξη του 2013, υποστήριξε, ότι δεν το γνωρίζει, γιατί δεν την ενημέρωσε ποτέ κανείς, ούτε ο διευθυντής, ούτε και η μητέρα.

Η γυναίκα, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους,μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, μια δασκάλα δημοτικού σχολείου.

madata.gr

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral