“Για τις υπερβάσεις του 30ωρου και τις δημιουργικές εργασίες”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/01/2018 - 15:37 | Author: Newsroom

Α ΕΛΜΕ Αχαϊας – Ενώ η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας προσπαθεί να μας πείσει ότι ελάχιστα άλλαξαν με το νέο εργασιακό στα σχολεία και το κύμα διευκρινιστικών που ξεκίνησε με αφορμή το νέο τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων, κάποιοι λίγοι διευθυντές/διευθύντριες προσπαθούν να φανούν  «βασιλικότεροι του βασιλέως». Και ξεχνούν ότι υπάρχει σωματείο υπέρ των καθηγητών της τάξης! Αυτοί οι λίγοι θα μας βρουν μπροστά τους.

Συγκεκριμένα υπάρχουν ελάχιστα κρούσματα καλέσματος συνεδριάσεων του συλλόγου διδασκόντων για μετά το τέλος ή στα όρια του ημερήσιου εργασιακού εξαώρου. Δεν λαμβάνουν υπόψη τους την προηγούμενη απόφαση της ΕΛΜΕ και της Συνόδου των Προέδρων των ΕΛΜΕ για το νέο 30ωρο, και μάλιστα ζητάνε και παραπάνω. Θα σταθούμε απέναντί τους!!!

Υπάρχουν επίσης κάποιοι διευθυντές που ενώ δεν έχει υπογραφεί το νέο Π.Δ. για τις δημιουργικές εργασίες θέλουν να τις εφαρμόσουν πιέζοντας παράτυπα και παράνομα τους συλλόγους διδασκόντων με βάση μια εγκύκλιο του Νοέμβρη του 2017, η οποία κάνει αναφορά στο νέο Π.Δ. το οποίο ακόμα έρχεται.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η περσινή μας μάχη έφερα αποτελέσματα και θα αλλάξει το νέο ΠΔ σε ηπιότερη μορφή. Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας έχει αποστείλλει με την προηγούμενη μάλιστα σύνθεσή του (23/11/2017) ανακοίνωση με βάση την εγκύκλιο. Υπάρχει και σχετική απόφαση της ΟΛΜΕ από πέρυσι. Η πρόβλεψη της εγκυκλίου αφορά την αρχή του σχολικού έτους (ετεροχρονισμένα) και εφαρμογή πλέον για το Β τετράμηνο που επιμηκύνθηκε πριν λίγες μέρες (αύξηση του διδ. ωραρίου σε ετήσια βάση). Γίνεται μάλιστα λόγος για διάθεση 8 διδ. ωρών ανά γνωστικό αντικείμενο στις δημιουργικές εργασίες.

Καλούμε τους δ/ντές να αναμένουν: 1) το νέο Π.Δ. και 2) το συγκεκριμένο τρόπο αντίδρασης του σωματείου (για να είναι συμβατοί με την ΕΛΜΕ.).

Καλούμε τους καθηγητές της τάξης και τους συλλόγους διδασκόντων να καταγγέλλουν άμεσα στην ΕΛΜΕ αντίθετες συμπεριφορές, και να συμμετάσχουν ενεργά στην εκτίμηση που θα κάνουμε για το νέο ΠΔ καθώς και στους τρόπους αντιμετώπισής του.

Για το Δ.Σ.

Loading...
  • europalso

    ideascentral