“Για την απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά και την απαράδεκτη επίθεση προς τη δικαιοσύνη”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/03/2018 - 10:08 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Για μια φορά ακόμα η παράταξή μας αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένη από την απόφαση της Ολομελείας του ΣτΕ, η οποία έκρινε αντισυνταγματικό το πρόγραμμά των , καθώς «κλονίζει τη θρησκευτική χριστιανική συνείδηση». Ως γνωστόν, το Συμβούλιο της Επικρατείας σε έκτακτη συνεδρίαση του σε σχηματισμό Ολομέλειας, ακύρωσε την υπουργική απόφαση (του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη) με την οποία άλλαξε ο τρόπος διδασκαλίας των Θρησκευτικών. Και αυτό γιατί κρίθηκε, πως η επίμαχη απόφαση κλονίζει την θρησκευτική χριστιανική συνείδηση και, συνεπώς, είναι αντισυνταγματική. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο δικαστήριο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να καταργήσει, εξελίσσεται σε προστάτη της Δημοκρατίας. τον άγρυπνο φρουρό της καταχρηστικής άσκησης της εξουσίας από το κυβερνών κόμμα, το οποίο με διάφορους νόμους, ακόμα και με εγκύκλιους ή αποφάσεις, κυβερνά ιδεοληπτικά.

Από την πρώτη στιγμή, τα στελέχη της παράταξής μας είχαν τοποθετηθεί δημόσια και υπεύθυνα εναντίον της αντεθνικής, σκοταδιστικής και απαράδεκτης υπουργικής απόφασης Φίλη, η οποία πήγε την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίστηκε και συντάχθηκε με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών αριστερών αντιχριστιανικών κύκλων, θεωρώντας, παράλληλα, πως, τα θρησκευτικά all inclusive του κ.Φίλη είναι παιδαγωγικά απαράδεκτα  .

Απέναντι στον αντισυνταγματικό πλέον αριστερό ιδεολογικό «θρησκευτικό αχταρμά» των «Ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός», «Τα 99 Ωραιότατα Ονόματα για τον Αλλάχ των μουσουλμάνων» και της Εβραϊκής Πρωτοχρονιάς, διανθισμένων με άσματα της Ριάνα, του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Νατάσας Μποφίλιου, απέναντι στις απανωτές συνταγματικές ήττες που έχει υποστεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (διαδικασία επιλογής διευθυντών, αξιολόγηση διευθυντών, κα), με εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για τη Δημόσια Παιδεία, καλό θα είναι, να μελετήσουν επισταμένως το Σύνταγμα της Ελλάδος και να παραμερίσει το κομματικό της καταστατικό.

Πύργος, 21 Μαρτίου 2018

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου
Χρυσοβαλάντης Δημητρόπουλος
Αιρετό μέλος της παράταξης
στο Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου
Κωνσταντίνος Κούλης
Αιρετό μέλος της παράταξης
στο Δ. Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου
Αθανάσιος Κατσίμπελης
Αιρετός της παράταξης στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral