“Για τα σημερινά και τα αυριανά”: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ ΑΙΡΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΕΕΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/11/2016 - 22:59 | Author: Newsroom

Για τα σημερινά και τα αυριανά…
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Σχετικά με τις αυριανές εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., δε σκόπευα να κάνω ανακοίνωση στο διαδίκτυο, γι’ αυτό και δεν έκανα έως τώρα.Παρουσίασα τον εαυτό μου και τις θέσεις μου σε ένα κείμενο που απηύθυνα στις δομές Ε.Α.Ε.

της Κεντρικής Μακεδονίας προς ενημέρωση των συναδέλφων. Ωστόσο, επειδή η σημερινή μέρα είχε πολλά…, αποφάσισα να βάλω και εγώ, από εδώ, μια-δυο στίξεις, κυρίαρχα λόγω της μη αναβολής των εκλογών, με στόχο να επικοινωνήσω με τους συναδέλφους μου αναπληρωτές που τελικά δε θα μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν, ένα από τα βασικά δημοκρατικά δικαιώματα…
Η σημερινήέγγραφη απάντηση του υπουργείου στο έγκαιρο αίτημα της ομοσπονδίας μας για αναβολή των εκλογών, καταλήγει με αριθμητικά δεδομένα συγκρίνοντας άνισα όμως μεγέθη (τα φετινά με τις προηγούμενες εκλογέςτου 2014). Προφανώς θα διέφυγε της μνήμης των ιθυνόντων η αύξηση του αριθμού προσλήψεων αναπληρωτών την περσινή και φετινή σχολική χρονιά, όπως και τα αριθμητικά δεδομένα-εξαγγελίες των φετινών προσλήψεων που αφορούν σε 2.500 θέσεις αναπληρωτών Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π.
Ας απαντήσουμε λοιπόν με νούμερα και ας κάνουμε 2 απλές πράξεις αφαίρεσης: από τον αριθμό των 1.692 εκλογέων ας αφαιρέσουμε τους μόνιμους, και το αποτέλεσμα ας το αφαιρέσουμε από τις 2.500. Έτσι, σε απλά μαθηματικά θα βρούμε ότι περίπου το 60% των προσλαμβανόμενων για φέτος αναπληρωτών αναμένει ακόμα να διοριστεί. Θα μου πείτε, εδώ δεν ιδρώνουν αυτιά για το γεγονός ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός παραμένει ακόμη άνεργος και οι αντίστοιχες δομές υποστελεχωμένες υπολειτουργούν, θα ιδρώσει που δε θα ψηφίσουν αύριο … ; Και μάλιστα, όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χρονιά που οι πιστώσεις είχαν έγκαιρα εξασφαλιστεί, ωστόσο το Ε.Ε.Π. έφτασε Νοέμβρης και παραμένει ακόμη άνεργο. Ειδικά σε κάποιες περιφέρειες όπως η Κεντρική Μακεδονία, όπου μόλις εχθές προσλήφθηκαν οι συνάδελφοι του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, κλάδος αναπληρωτών που σε άλλες περιφέρειες συμπλήρωσε ήδη εβδομάδες προϋπηρεσίας…
Σε ό,τι αφορά τις αυριανές εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά μας συμβούλια, εύχομαι το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. της επικράτειας –το μη αντιπροσωπευτικό αυτό εκλογικό σώμα στις φετινές εκλογές- να διαψεύσει τη γενικότερη για τα ελληνικά δεδομένα εκλογική τακτική, του εντυπωσιασμού των εκλογέων από λόγια αρεστά… Εύχομαι ακόμη, όσοι αύριο θα εκλεγούν στα υπηρεσιακά συμβούλια του Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., με το που αναλάβουν θητεία και καθόλη τη διάρκεια αυτής, να εργάζονται με μόνο γνώμονα τα δίκαια συμφέροντα των κλάδων μας, με όρεξη και μεράκι για το παραπάνω από τα αυτονόητα, με θάρρος και αγωνιστική διάθεση, με ήθος και συνέπεια, χωρίς ευθυνοφοβία και χωρίς ανταγωνισμούς. Εύχομαι, για τα έργα και τις δράσεις τους, να μιλούν λίγο αλλά να πράττουν πολλά!
Κλείνοντας θα ήθελα να γνωρίζετε ότι, θέτοντας για πρώτη φορά υποψηφιότητα ως αιρετή σε υπηρεσιακό συμβούλιο, εάν είμαι σε αυτούς που αύριο θα εκλεγούν, θα ήθελα (παραφράζοντας τον MariodeAndrade) να συνεργάζομαι «με πρόσωπα γνήσια, που να μπορούν να αναγνωρίζουν τις αδυναμίες τους, που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους, που δε φοβούνται να αναλάβουν ευθύνες, που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια».
Με εκτίμηση,
Σοφία Μαχαίρα
ΠΕ23 Ψυχολόγος
υποψήφια αιρετή για το Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας
Loading...
  • europalso

    ideascentral