“Για Νέο Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/12/2017 - 10:27 | Author: Newsroom

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας σας διαβιβάζει την υπ’ αριθμ. 41087/5-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών & Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον νέο Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών .

Το Σωματείο μας είχε θέσει έγκαιρα και θεσμικά τα ζητήματα της διατήρησης των άρθρων του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας που αφορούσαν τις διακοπές εργασίας (Χριστούγεννα, Πάσχα, Αύγουστο), το ωράριο λειτουργίας (7 π.μ. με 4 μ.μ.) και τις αναλογίες παιδιών-παιδαγωγών (25 νήπια με 2 άτομα παιδαγωγικό προσωπικό στα νηπιακά τμήματα και 12 βρέφη με 3 άτομα παιδαγωγικό προσωπικό στα βρεφικά τμήματα). Το Υπουργείο έλαβε σοβαρά υπόψη του τις παρατηρήσεις μας, γεγονός που είχε αναφερθεί και στο υπ’ αριθμ. 986/16-6-2017 έγγραφο του και διατήρησε όλες τις διατάξεις που ρύθμιζαν τα συγκεκριμένα ζητήματα.

Κατά συνέπεια διατηρούνται και με την νέα Υπουργική Απόφαση οι διακοπές εργασίας του προσωπικού, το ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και οι αναλογίες παιδιών-παιδαγωγών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ

Loading...
  • europalso

    ideascentral