Γεννηματά: Τα παιδιά των προσφύγων χρειάζονται σχολεία όπως όλα τα παιδιά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/06/2016 - 18:53 | Author: Newsroom

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων, ανέφερε πως η προστασία των προσφύγων είναι ηθική και νομική υποχρέωση όλων των δημοκρατικών κρατών ανεξάρτητα από τη γεωγραφική εγγύτητα με τις εστίες της έντασης.

Επιπλέον η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως οι πρόσφυγες χρειάζονται ασφαλές καταφύγιο και προϋποθέσεις για ένταξη και πρόοδο.

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, σκεφτόμαστε τους πρόσφυγες και τις αιτίες που γεννούν προσφυγιά.Δεν κάνουμε εκπτώσεις στις αρχές και τις αξίες μας.

Η προστασία των προσφύγων αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση για όλα τα δημοκρατικά κράτη ανεξάρτητα από τη γεωγραφική εγγύτητα με τις εστίες της έντασης.

Η Ευρώπη και η χώρα μας, ως αναπόσπαστο μέρος της, οφείλουν να απαντήσουν στα προβλήματα των προσφύγων με αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα. Υποστηρίζοντας τους πρόσφυγες, δημιουργώντας προϋποθέσεις για ειρήνη και καταπολεμώντας τον εξτρεμισμό.

Οι πρόσφυγες χρειάζονται ασφαλές καταφύγιο και προϋποθέσεις για ένταξη και πρόοδο. Τα παιδιά των προσφύγων χρειάζονται σχολεία όπως όλα τα παιδιά. Ας μη χαθεί άλλος χρόνος. Ας μη χαθούν άλλοι άνθρωποι!»

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral