Γαβρόγλου: Τα πάντα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/11/2016 - 13:29 | Author: Newsroom

«Θα κάνουμε τα πάντα για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων», ανέφερε ο νέος υπουργος Παιδείας, Κωνσταντίνος , κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου από τον Ν. Φίλη.

Ο κ. τόνισε ότι το υπουργείο προσπαθεί να καταργήσει κάποιες δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης προς τον ΟΟΣΑ, με αιχμή τη χρηματοδότηση της παιδείας. Επίσης, σημείωσε ότι εάν οι εκπαιδευτικοί δεν σηκώσουν το βάρος δεν μπορεί να γίνει τίποτα, όσα νομοσχέδια και να περάσει το υπουργείο Παιδείας.

Σχετικά με τον διάλογο για την παιδεία, ο νέος υπουργός υπογράμμισε ότι υπάρχουν δεσμεύεσεις προς τους θεσμούς, αλλά υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης. «Η κοινωνία πρέπει να καταλαβαίνει τι γίνεται, όλοι αξιολογούμαστε», επεσήμανε και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο λύκειο. «Έχουμε απωλέσει τις δύο τάξεις του λυκείου, και όχι με ευθύνη των εκπαιδευτικών», είπε χαρακτηριστικά, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν κινδυνεύει καμία θέση εργασία.

Ο Κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στους τρεις άξονες που θα διέπουν την πολιτική του υπουργείου έτσι ώστε να είναι εφικτή η αξιολόγηση. Πρόκειται για την ολοκλήρωση και άμεση δημοσιοποίηση του ενός τριετούς σχεδίου στην παιδεία με συγκεκριμένα χρονοδιαγραμμάτα, τη συγκρότηση ενιαίου χώρου έρευνας και εκπαίδευσης και τη μεταρρύθμιση στο λύκειο, με ένα νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral