Γαβρόγλου: “Οι Πανελλήνιες ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/08/2017 - 21:07 | Author: Newsroom

Στην σημερινή του συνέντευξη ο Υπουργός Παιδείας αναφέρει  ότι θα καταργηθούν οι σε πέντε χρόνια – ΝΔ: Ρεσιτάλ ανευθυνότητας από τον υπ. Παιδείας, δίνει κάλπικες υποσχέσεις

Αυτή τη φορά ο κ. Γαβρόγλου εξήγγειλε ότι η κατάργηση του υπάρχουντο συστήματος θα γίνει σε πέντε χρόνια προαναγγέλοντας ένα μικτό σύστημα εξετάσεων για τα πρώτα τρια χρόνια.

«Ένα ποσοστό το απολυτήριο, ένα ποσοστό τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα» είπε αυτή τη φορά ο υπουργός Παιδείας, ο ίδιος άνθρωπος που στο παρελθόν έχει καταργήσει και έχει ξε-καταργήσει τις πανελλαδικές. Ένα 24ωρο, ωστόσο, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων απέφυγε να μιλήσει με χρόνια αλλά αρκέστηκε στη γενικόλογη διατύπωση ότι «πρόθεση του υπουργείου Παιδείας είναι το απολύτως αντιπαιδαγωγικό σύστημα των εισαγωγικών να γίνει σύντομα παρελθόν».

“Το σημερινό σύστημα των , αν και αδιάβλητο, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του και είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια που υπονομεύει την εκπαιδευτική και παιδαγωγική λειτουργία του Λυκείου ως αυτόνομη βαθμίδα εκπαίδευσης. Γι’ αυτό και είναι επιβεβλημένο να καταργηθεί, ώστε να αποκατασταθεί η παιδαγωγική αυτονομία του Λυκείου”

Τα μπρος-πίσω του υπουργού Παιδείας καυτηρίασε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας».

«Παίζει με τα νευρά μαθητών και γονέων» τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγοντας ότι «με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Ο κ. Γαβρόγλου με ένα νέο ρεσιτάλ υποκρισίας και ανευθυνότητας, παίζει με τα νεύρα μαθητών και γονιών.

Το κάνει για να ξεπεράσει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσε το “σκανδαλάκι”, όπως ο ίδιος λέει, με την εξαγορά της θητείας του από τη χούντα. Αλλά και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφασή του να βάλει σε λοταρία την ανάδειξη σημαιοφόρων.

Ανακοινώνει πως θα καταργήσουν τις την μια σε τρία χρόνια και την άλλη σε πέντε. Τότε, δηλαδή, που θα είναι στην Αντιπολίτευση.

Με κάλπικες υποσχέσεις προσπαθεί να ξεφύγει από το προσωπικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται».

Loading...
  • europalso

    ideascentral