Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη συνέντευξή στην Realnews δήλωσε ότι φέτος τα σχολεία θα ξεκινήσουν ομαλά.  Ήδη από πέρυσι τα σχολεία δούλεψαν κανονικά και από την αρχή της σχολικής χρονιάς και φέτος η εικόνα θα είναι ακόμη καλύτερη.

Έχει εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων από την πρώτη κιόλας ημέρα.

Συγκεκριμένα είπε ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να πειστεί ότι αν γίνεται συστηματική δουλειά και είμαστε μακριά από μικροσυμφέροντα θα λειτουργούν κανονικά τα σχολεία.

Θα προσληφθούν 20.000 αναπληρωτές τη νέα σχολική χρονιά.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι ο διορισμός των εκπαιδευτικών, ο μόνιμος διορισμός.

Οι θεσμοί έχουν αναγνωρίσει την αναγκαιότητα των μόνιμων διορισμών και προγραμματίζεται ένας σημαντικός αριθμός διορισμών μέσα στην επόμενη τριετία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Κώστα Γαβρόγλου.

Ανάμεσα στα άλλα που αναφέρθηκε ήταν και η δυνατότητα να αποφασίζουν οι ίδιοι οι φοιτητές από το Α έτος των σπουδών τους σε ποιο “γνωστικό πεδίο” θέλουν να σπουδάσουν.

Έτσι σύμφωνα με τον υπουργό, το Α έτος θα είναι και το καθοριστικό για τον κάθε φοιτητή. Να μην υπάρχει δέσμευση σε έναν φοιτητή να ακολουθήσει ένα πεδίο χωρίς να το γνωρίζει και αργότερα να καταλάβει ότι δεν τον ενδιαφέρει.

Να έχουν οι φοιτητές τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε ένα παραπλήσιο πεδίο.

Αυτό το σχέδιο θα γίνει πιο συγκροτημένο και θα δοθεί προς συζήτηση στην εκπαιδευτική κοινότητα και τα κόμματα ώστε να υπάρξει ευρεία συναίνεση

Ο κ.Γαβρόγλου είπε στη συνέντευξή του ότι με αυτό τον τρόπο θα αυτοδεσμευτούν όλοι και η εκπαιδευτική κοινότητα και τα κόμματα, θα ψηφιστεί στη Βουλή και θα παραμείνει εν ενεργεία για αρκετά χρόνια.

Πρόκειται για μία μεταρρύθμιση της οποίας τα αποτελέσματα για να φανούν χρειάζονται τρία με πέντε χρόνια.

Τόνισε, επιπλέον, ότι πρόθεση του υπουργείου παιδείας είναι να καταργηθούν οι πανελλαδικε΄ςκαι να θεσμιστεί ένα σύστημα εισαγωγής που θα στηρίζεται στο εθνικό απολυτήριο.

Το Εθνικό Απολυτήριο θα στηρίζεται στις αναβαθμισμένες σπουδές του μαθητή στο0 Λύκειο και κυρίως στην αναμόρφωση των μαθημάτων στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Ο υπουργός Παιδείας είπε ότι μέχρι την Α Λυκείου οι μαθητές λαμβάνουν την εγκύκλια γνώση που χρειάζονται και έτσι στα επόμενα δύο χρόνια μπορούν να εμβαθύνουν στις γνώσεις τους με λιγότερα μαθήματα που θα διδάσκονται σε περισσότερες ώρες.

Για την σημαία

«Δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις, ούτε ανταγωνισμοί με φόντο τη σημαία μας.

Αυτό δεν είναι μόνο αντιπαιδαγωγικό, είναι και βαθιά αντιδημοκρατικό»» λέει στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, υπογραμμίζοντας: «Η σημαία δεν μπορεί να αποτελεί έπαθλο και η αριστεία- που ορισμένοι την έχουν κάνει “σημαία” τους – είναι κάτι που αποτιμάται και καταγράφεται μέσα στο σχολείο για κάθε μαθητή με τη βαθμολόγηση».