Γαβρόγλου: H κάθε φουρνιά μαθητών που δίνει πανελλαδικές κοστίζει στις οικογένειες 2 δισ. ευρώ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/10/2017 - 09:33 | Author: Newsroom

Για τις παθογένειες που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό σύστημα και το πώς η κυβέρνηση θέλει να τις αντιμετωπίσει, μίλησε ο υπουργός Παιδείας, , στη σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου στη Λάρισα.

Ο κ. Γαβρόγλου είπε πως ως κυβέρνηση «θέλουμε να αναδείξουμε τις παθογένειες και τα προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση και να είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι, ανεξάρτητα αν οι φορείς των μικροσυμφερόντων είναι αριστεροί, κεντρώοι, ή συντηρητικοί».

Αναφερόμενος στο , ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε πως επιλογή της κυβέρνησης είναι «να ολοκληρώνονται οι σπουδές στη β’ λυκείου και η γ’ λυκείου να είναι ένα προπαρασκευαστικό έτος χωρίς να χάνει το σχολικό της χαρακτήρα».

Σχετικά με το ζήτημα των , ο κ. Γαβρόγλου είπε πως «η κάθε φουρνιά μαθητών που δίνει κοστίζει στις οικογένειες 2 δισ. ευρώ».

Τέλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, o υπουργός Παιδείας σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι «να εδραιωθεί μια κανονικότητα» σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, ενώ αναφερόμενος στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση είπε πως στα πανεπιστήμια θα πρέπει λειτουργούν και Κέντρα Δια Βίου Εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν τα ιδρύματα «να συνδεθούν με τις διάφορες ανάγκες της κοινωνίας».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral