Γαλλία: Με κουπόνια φαγητού θα πληρώνονται οι νέοι εκπαιδευτικοί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/11/2014 - 21:38 | Author: Newsroom

Για ένα πιάτο φαΐ, κυριολεκτικά, θέλει να εργάζονται οι νέοι εκπαιδευτικοί η γαλλική κυβέρνηση!

Την αποδοχή κουπονιών φαγητού πρότεινε σαν λύση η γαλλική κυβέρνηση στους νέους εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων στην περιοχή του Παρισιού, οι οποίοι δεν έχουν πληρωθεί από την αρχή του έτους.

Συγκεκριμένα, οι νεοδιόριστοι δάσκαλοι στα Δημοτικά Σχολεία του κέντρου και των περιχώρων του Παρισιού δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται τους τελευταίους 11 μήνες. Παράλληλα, λόγω των πρόσφατων αλλαγών στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, οι δάσκαλοι αυτοί παρακολουθούν σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις, τα οποία μάλιστα αναγκάζονται να πληρώνουν απ” την τσέπη τους.

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχουν άλλο εισόδημα εκτός των οφειλομένων μισθών τους. Κι ενώ αυτή είναι η κατάσταση, οι αρμόδιοι φορείς, σε απάντηση σε παράσταση διαμαρτυρίας των δασκάλων, που έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη, τους προτείνει είτε να πάρουν δάνειο ή να δεχθούν κουπόνια φαγητού, για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χώρα με ανεπτυγμένη βιομηχανία, η οποία θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες καπιταλιστικές οικονομίες της Ευρώπης, στην οποία δεν έχουν εφαρμοστεί ούτε μνημόνια, ούτε μεσοπρόθεσμα.

Πηγή: 902.gr

Ο Ολάντ εζήλωσε δόξαν Αρβάν! Σε λίγο και δόξαν μορίων Λουέρντι!

Σε ορισμένα δημοτικά σχολεία στη Γαλλία, στην περιοχή του Παρισιού οι δάσκαλοι δεν έχουν πληρωθεί από την έναρξη των μαθημάτων, δηλαδή από τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Τους λένε ότι η αδυναμία πληρωμής των μισθών είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος δυσλειτουργίας του όλου συστήματος.

Περίπου 300 δασκάλες διαδήλωσαν την Τρίτη που μας πέρασε στην πόλη Livry Gargan 12 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού. Υπάρχουν δάσκαλοι που έχουν πληρωθεί έναντι του μισθού τους και άλλοι που δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ στο λογαριασμό τους.

Οταν οι αγανακτισμένοι δάσκαλοι διαμαρτυρήθηκαν οι υπεύθυνοι της εκπαίδευσης τους πρότειναν ή να πάρουν ένα μικρό δάνειο για να μπορέσουν να περάσουν ή να δεχτούν κουπόνια φαγητού.

Μετά τη διαμαρτυρία, και εφόσον οι δάσκαλοι είδαν ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο αποφάσισαν να μην μπουν στις τάξεις από την επόμενη εβδομάδα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral