Γ. Μαυρωτάς: «Το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τελικά παράλληλο ολόγραμμα»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/02/2016 - 22:50 | Author: Newsroom

Ο βουλευτής Αττικής του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς, τοποθετούμενος στην ολομέλεια για το Ν/Σ «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» σχολίασε ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με αποσπασματικές διατάξεις για τα νοσοκομεία και την περίθαλψη, την πρόνοια, την ενισχυτική διδασκαλία, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο όπως και άλλες σκόρπιες διευθετήσεις.

Μάλιστα, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «νομοσχέδιο Inception» καθώς είναι δαιδαλώδες και προσπαθεί –όπως και στην ομώνυμη ταινία- να εμφυτεύσει μια ιδέα: την ιδέα ότι βοηθάει τους αδύναμους μέσα από μπερδεμένα όνειρα που στο νομοσχέδιο είναι μπερδεμένα άρθρα.

Εστιάζοντας στις διατάξεις για την Παιδεία, αναφέρθηκε πρώτα στο θέμα της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης το οποίο όπως είπε η κυβέρνηση φέρνει κάτι μη βιώσιμο, πολύ γενικό και αόριστο.

Για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο επέκρινε το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαιωνίζει το προσωρινό καθεστώς με τη διορισμένη Διοικούσα Επιτροπή αντί να ξεκινήσει τις διαδικασίες των εκλογών Συγκλήτου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Φαίνεται το αυτοδιοίκητο ταυτίζεται με το ΣΥΡΙΖοδιοίκητο».

Καυτηρίασε επίσης την προσπάθεια της κυβέρνησης η οποία αποψιλώνει τις αρμοδιότητες από τα Συμβούλια Ιδρύματος των Πανεπιστημίων.

Κλείνοντας ανέφερε ότι παρά τον τίτλο του νομοσχεδίου η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να επιταχύνει το κυβερνητικό έργο αλλά να επιβραδύνει την κοινωνική απογοήτευση.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral