Γ. Μαυρωτάς: «Νομοσχέδιο για Όσκαρ φωτογραφίας»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/04/2016 - 19:17 | Author: Newsroom

Ο βουλευτής Αττικής και υπεύθυνος Παιδείας του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς, τοποθετήθηκε σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στη συζήτηση κατ’ άρθρων του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις».

Αφού εξέφρασε την αντίθεση του Ποταμιού στην επίσπευση των συνεδριάσεων μεταξύ Α και Β ανάγνωσης, ο κ. Μαυρωτάς διαπίστωσε πως το κατατεθέν σχέδιο νόμου αποτελεί δείγμα κακής νομοθετικής πρακτικής και πως με αυτό ο χώρος της έρευνας παραμένει κατακερματισμένος. Πρότεινε την έγκριση από τη Βουλή της Εθνικής Στρατηγικής για την Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και μάλιστα για αυτό το Ποτάμι κατέθεσε σχετική τροπολογία. Αναφέρθηκε στη συγχώνευση των Εθνικών Συμβουλίων Παιδείας και Έρευνας/Καινοτομίας ενώ υπέβαλλε προτάσεις σχετικές με τα διοικητικά θέματα των Ερευνητικών Κέντρων. Εισηγήθηκε επίσης την ύπαρξη δυνατότητας ευελιξίας στις συνθήκες απασχόλησης ΑμΕΑ και γονέων ΑμΕΑ στα ερευνητικά ιδρύματα.

Στα θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επεσήμανε ότι επιχειρείται επιστροφή στο παρελθόν, με την προσπάθεια υποβάθμισης των Συμβουλίων Ιδρύματος και της νομιμοποίησης ανομιών και αυθαιρεσιών της προηγουμένης περιόδου. Στάθηκε αρνητικά απέναντι στην αναγνώριση της περιόδου αναστολής καθηκόντων μελών Δ.Ε.Π. ως χρόνου παραμονής στη βαθμίδα και στην απαλλαγή προέδρων σειράς φορέων από τα διοικητικά και διδακτικά καθήκοντα. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια νομιμοποίησης των αυθαιρεσιών του κ. Πελεγρίνη μέσω ειδικής ρύθμισης ενώ τόνισε δε πως η χορήγηση ονομαστικών μετεγγραφών κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων διατάξεων, αδικεί υποψηφίους που συμμορφούμενοι με τη νομοθεσία δεν διεκδίκησαν κάτι τέτοιο.

Συνεχίζοντας σε θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,, επεσήμανε σειρά φωτογραφικών διατάξεων, με χαρακτηριστικότερες όλων τις προϋποθέσεις για τη μετάταξη εκπαιδευτικών σε θέσεις Ε.Δ.Ι.Π. Α.Ε.Ι. που φωτογραφίζουν τη σύντροφο του πρωθυπουργού και κάλεσε για την απόσυρσή τους.

Τέλος εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιχειρούμενες αλλαγές στη λειτουργία των νηπιαγωγείων και τον κίνδυνο για λιγότερους αναπληρωτές νηπιαγωγούς.

Loading...
  • europalso

    ideascentral