Γ. Μαυρωτάς: “Γιατί διακρίσεις στις αποσπάσεις εκπαιδευτικών κ. Φίλη;”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/07/2016 - 18:32 | Author: Newsroom

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο κ. Φίλης ζητούσε από κόμματα και βουλευτές τα στοιχεία των αποσπασμένων εκπαιδευτικών προκειμένου να επιστρέψουν στις αίθουσες τουλάχιστον το 30% εξ αυτών. Μια κίνηση στη σωστή κατεύθυνση όπως άλλωστε έχει προτείνει εδώ και καιρό το Ποτάμι.

Ωστόσο σήμερα ο κ. υπογράφει μεταξύ άλλων, απόφαση με την οποία 80 εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποσπώνται σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Πέρυσι ήταν 82 όπως φαίνεται κι από τους σχετικούς πίνακες.

Και αναρωτιέται κανείς:

Γιατί δεν ισχύουν τα ίδια μέτρα και σταθμά σε όλες τις κατηγορίες αποσπασμένων (δηλαδή αντίστοιχη μείωση κατά 30% του αριθμού τους όπως επικαλείται ο ίδιος);

Γιατί ο κ. Φίλης δείχνει επιλεκτική ευαισθησία και δεν μειώνει ανάλογα και τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ; Και μάλιστα κάποιοι/κάποιες έχουν συνεχείς για περισσότερα από δύο χρόνια.

Στο Ποτάμι πιστεύουμε ότι η ίση μεταχείριση είναι βασικό προαπαιτούμενο για να μην υπάρχει διάκριση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών σε πληβείους και πατρικίους.

Η υποκρισία όμως έχει και τα όρια της και το οποιοδήποτε ηθικό πλεονέκτημα αρχίζει να γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος.

Loading...
  • europalso

    ideascentral