Γ. Δελής: Να εξισωθούν οι άδειες των αναπληρωτών και των μόνιμων εκπαιδευτικών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/07/2017 - 18:36 | Author: Newsroom

Να εξισωθούν οι άδειες των με εκείνες των μονίμων ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, αλλά ο υπουργός Παιδείας αν και δήλωσε ότι συμφωνεί απέρριψε το αίτημα.

Κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ ο Γιάννης Δελής σημείωσε πως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα σε άδειες με τους μόνιμους συναδέλφους τους, αλλά και πολλές φορές κινδυνεύουν να τιμωρηθούν ακόμα και με απόλυση αν πάρουν π.χ. άδεια αναρρωτική πάνω από 15 μέρες και κριθεί αναγκαία η αντικατάστασή τους!

«Συμφωνώ μαζί σας» είπε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αλλά επί του πρακτέου μηδέν εις το πηλίκον. Αρνήθηκε την εξίσωση των αδειών μονίμων και αναπληρωτών, επικαλούμενος τις ανισότητες που δημιουργεί ο θεσμός των αναπληρωτών που έχουν σύμβαση για 9 μήνες και συνεπώς δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς. Παρέπεμψε την επίλυση του προβλήματος στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε αόριστο χρόνο.

Σημασία δεν έχει αν το υπουργείο Παιδείας συμφωνεί στα λόγια διότι από τις πράξεις κρίνεται και δεν πρόκειται να προχωρήσει στην εξομοίωση των αδειών, τόνισε ο Γιάννης Δελής.

Πρόσθεσε πως αν το υπουργείο Παιδείας όντως είχε τη βούληση να το πράξει, θα χρειαζόταν απλά μια νομοθετική ρύθμιση που θα έλεγε ότι εξομοιώνονται οι άδειες των αναπληρωτών και των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Σχολιάζοντας τα περί πρόσληψης μονίμου προσωπικού, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει το εμπόριο ελπίδας προς τους εκπαιδευτικούς.

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral