Φωτίου: Τί είπε για βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολικά γεύματα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/05/2017 - 18:33 | Author: Newsroom

Κατά τη συζήτηση για την ψήφιση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου η  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα και στους  .

Σύμφωνα πάντα με την κ. Φωτίου, όλες οι οικογένειες με ένα έως δύο παιδιά και με εισοδήματα μέχρι 27.000 ευρώ δικαιούνται δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς και προσθέτουμε στους υφιστάμενους 2800 άλλους 1800 νέους.

Πρόσθεσε πως το 50% των ελληνικών οικογενειών που έχουν παιδιά από 6 έως 15 χρόνων στο δημοτικό και στο γυμνάσιο θα ωφεληθούν από τα σχολικά γεύματα. Υπολογίζεται ότι 450.000 παιδιά θα έχουν σχολικά γεύματα.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η πρότασή της για δοκιμή των σχολικών γευμάτων από βουλευτές στο εστιατόριο της Βουλής προκειμένου να πάψει η κριτική της αντιπολίτευσης περί «συσσιτίων» πρότεινε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
«Μία μέρα να φέρουμε στο εστιατόριο της Βουλής τα σχολικά γεύματα και να δοκιμάστε όλοι οι βουλευτές για να δείτε ότι δεν είναι συσσίτια» πρότεινε η κυρία Φωτίου .

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr  πριν από δύο ημέρες είχε καταγγείλει όσους βουλευτές της αντιπολίτευσης λοιδορούν τα σχολικά γεύματα και υποτιμούν το αντίμετρο της επέκτασής τους. «Το 50% των παιδιών ηλικίας από 6 έως 15 χρόνων θα έχουν σχολικά γεύματα. Μιλάμε, δηλαδή για 450.000 παιδιά. Ντροπή σας να λοιδορείτε τα σχολικά γεύματα! Εσείς οι πορφυρογέννητοι των Κολεγίων» είχε τονίσει χαρακτηριστικά η κυρία Φωτίου στην αντιπολίτευση.

Loading...
  • europalso

    ideascentral