Φωτάκης: Κυβερνητική προτεραιότητα η δημιουργία ευκαιριών για τους νέους επιστήμονες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/01/2018 - 19:19 | Author: Newsroom

«Το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη για οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση αποτελεί η δημιουργία ευκαιριών για την ανάδειξη των δυνατοτήτων των νέων επιστημόνων», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, μετά τη σύσκεψη που είχε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

«Το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα είναι η σημαντικότερη παρακαταθήκη για οποιαδήποτε προσπάθεια ανάκαμψης. Η δημιουργία ευκαιριών και θυλάκων για την ανάδειξη του ταλέντου και των δυνατοτήτων νέων επιστημόνων, αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση και σε αυτό εντάσσεται η προσπάθεια δημιουργίας θερμοκοιτίδας νεοφυών, καινοτόμων επιχειρήσεων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο ίδιος.

Στη σύσκεψη, συζητήθηκε η ανάγκη στήριξης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και δράσεων, αλλά και η η πρόθεση να οριστούν σαφώς οι δυνατότητες συμπράξεων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Loading...
  • europalso

    ideascentral