Φοιτητές Καλών Τεχνών Ιωαννίνων: Δεν είμαστε όμηροι των Διδασκόντων – Όχι στη συγχώνευση της σχολής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/02/2018 - 09:23 | Author: Newsroom

O Σύλλογος της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την επικείμενη συγχώνευση με Σχολή του ΤΕΙ Ηπείρου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Σύλλογος φοιτητών της σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά από Γενική Συνέλευση στις 9/2/2018 με θέμα την επικείμενη συγχώνευση της Σχολής με το Τ.Ε.Ι Ηπείρου αποφάσισε τα παρακάτω:

Στηρίζουμε την στάση των Μελών Δ.Ε.Π και σε καμία περίπτωση δεν τελούμε υπό την ομηρία τους, όπως έσπευσε να δηλώσει ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Τασσόμαστε ενάντια αυτής της συγχώνευσης η οποία εντάσσεται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό συγχωνεύσεων που επιφέρει ο νόμος Γαβρόγλου .Πόσο μάλλον τασσόμαστε ενάντια κάθε συγχώνευσης που διενεργείται ερήμην καθηγητών και φοιτητών και βασίζεται σε κριτήρια κάθε άλλο παρά ακαδημαϊκά.

Καταγγέλλουμε την γενικότερη στάση του Υπουργείου Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την αδιαφορία του για τα υπάρχοντα προβλήματα και τις ανάγκες τις χρηματοδότησης .Το υπουργείο αντί να επιληφθεί της ήδη προβληματικής κατάστασης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έρχεται να την επιδεινώσει με ένα κύμα συγχωνεύσεων .Ο Υπουργός Παιδείας κατηγορεί τους καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών Ιωαννίνων για μονόπλευρη και προκλητική αντίδραση, αλλά ο ίδιος είναι αυτός ο οποίος λειτουργεί μονόπλευρα εμποδίζοντας τον διάλογο και προβαίνοντας σε προκλητικά δημοσιεύματα ,από τα οποία και μόνο ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη της Σχολής.

Στηρίζουμε τον Φοιτητικό Σύλλογο του Τμήματος Γραφιστικής – Σχολή Γραφικών Τεχνών & Καλλιτεχνικών Σπουδών (Τ.Ε.Ι Αθήνας) και κάθε Σύλλογο που εναντιώνεται στις επιβαλλόμενες συγχωνεύσεις.

Loading...
  • europalso

    ideascentral