Φυλλάδια σε μαθητές και έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία από την Τροχαία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔11/09/2017 - 15:55 | Author: Newsroom

Τροχονόμοι διένειμαν ενημερωτικό υλικό σε της πόλης – Πραγματοποιήθηκαν 116 έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις

Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος σε μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Θεσσαλονίκης διένειμαν αστυνομικοί της Διεθύνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, ανήμερα της έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Παράλληλα έδωσαν συμβουλές και οδηγίες στους μαθητές και στους γονείς τους, σχετικά με την κυκλοφοριακή τους συμπεριφορά, ειδικότερα δε για τη χρήση των διαβάσεων πεζών, των πεζοδρομίων, τη συμμόρφωση τους με τους φωτεινούς σηματοδότες κλπ.

Επιπλέον, με στόχο τη διαμόρφωση των απαραίτητων συνθηκών οδικής ασφάλειας για τους μαθητές έχουν ήδη διαβιβαστεί οδηγίες προς τις υφιστάμενες Αστυνομικές Υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η πραγματοποίηση τακτικών ελέγχων στα σχολικά λεωφορεία.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου η προστασία των μαθητών, η ασφαλής πρόσβαση και οδική μεταφορά τους από και προς τις σχολικές εγκαταστάσεις αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Ήδη, κατά την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής περιόδου από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης:

πραγματοποιήθηκαν 116 έλεγχοι σε σχολικά λεωφορεία και βεβαιώθηκαν 19 παραβάσεις, από τις οποίες:

3 αφορούν στη μη χρήση ζωνών ασφαλείας
3 αφορούν σε παραβίαση ορίου ταχύτητας
2 αφορούν σε παραβάσεις ταχογράφου
2 αφορούν σε στέρηση ή ληγμένη άδεια ικανότητας οδήγησης
9 αφορούν διάφορες άλλες τροχονομικές παραβάσεις.

Οι ενέργειες της ανωτέρω Υπηρεσίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής περιόδου με διαλέξεις κυκλοφοριακής αγωγής, από Αξιωματικούς της Τροχαίας και με προληπτικούς τροχονομικούς ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία.

 

Loading...
  • europalso

    ideascentral