• Φίλης: “Tέλος στην αδιοριστία στην εκπαίδευση – 20.000 διορισμοί εκπαιδευτικών”

  ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/06/2016 - 01:14 | Author: Newsroom

  Τον διορισμό 20.000 εκπαιδευτικών αναγγέλλει ο Νίκος Φίλης, εξηγώντας στην εφημερίδα ΧΩΝΙ ότι «αυτό δεν έγινε φέτος, γιατί καθυστέρησε η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς.

  Από το 2017 θα υπάρξουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών».«Από το 2017 θα γίνουν προσλήψεις μονίμων στα σχολεία», τονίζει ο υπουργός Παιδείας ενώ αναφέρεται στο σχέδιο της κυβέρνησης να βάλει «τέλος στην αδιοριστία που ταλανίζει την εκπαίδευση».

  Ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι τα περί διδάκτρων στα πανεπιστήμια ήταν απλώς ένα «παράθεμα σε φωτοτυπία που δημοσίευσε γνωστή εφημερίδα και ανήκει στο παράρτημα όπου συνοψίζονται οι επώνυμες προτάσεις που έχουν υποβάλει περισσότεροι από 500 πολίτες».

  Παράλληλα, ο κ. Φίλης σχολιάζει τις θέσεις της ΝΔ για την παιδεία και τη συζήτηση που ανοίγουν οι θεσμοί για τα εργασιακά.

  Για τα ολοήμερα

  «Οι αιτήσεις για την εγγραφή μαθητών στο ολοήμερο πρόγραμμα κατατίθενται μέχρι τις 15/6. Ολα γίνονται σύμφωνα με το σχεδιασμό, χωρίς αιφνιδιασμούς για τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς».

  Για τα Γυμνάσια

  «Το Σεπτέμβρη θα δούμε σημαντικές αλλαγές στο Γυμνάσιο, όπως δραστικό περιορισμό των μαθημάτων που θα εξετάζονται, τετράμηνα και όχι τρίμηνα, εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης και πιλοτική εφαρμογή της περιγραφικής αξιολόγησης».

  Για τα σχολικά βιβλία

  «Δεν θα επαναληφθεί το «φιάσκο» του 2011. Η διανομή των βιβλίων του Δημοτικού έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουνίου, ενώ στα Γυμνάσια και τα Λύκεια στο τέλος του Ιουλίου».

  Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...