Φίλης σε Τσίπρα “Αν είναι να κάνεις ανασχηματισμό Καμμένου – Ιερώνυμου καλύτερα να μείνω εκτός”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔05/11/2016 - 13:39 | Author: Newsroom

Εκτός κυβέρνησης έμεινε τελικά ο Νίκος Φίλης.

Πληροφορίες ανέφεραν πως είχε εκφράσει την άρνησή του να μετακινηθεί από το υπουργείο Παιδείας (ακούγεται πώς του είχε προταθεί το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Πολιτισμού και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο πρώην υπουργός Παιδείας απάντησε αρνητικά στα υπουργεία που του προτάθηκαν από τον Πρωθυπουργό λέγοντάς του χαρακτηριστικά: “Αν είναι να κάνεις ανασχηματισμό Καμμένου – Ιερώνυμου καλύτερα να μείνω εκτός”.

Το χαρτοφυλάκιο της ως αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας παραδίδει και η Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία έμεινε εκτός της νέας σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, η κα. Αναγνωστοπούλου από την στιγμή που έγινε γνωστό πως την θέση του υπουργού Παιδείας θα αναλάβει ο Κώστας Γαβρόγλου, εξέφρασε την επιθυμία να “αποχωρήσει” καθώς δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει με την νέα πολιτική ηγεσία, κάτι που έκανε γνωστό στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε δηλώσεις της στο tempo24.gr, αμέσως μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, η κα. Αναγνωστοπούλου είπε “Εγώ έκανα ότι μπορούσα για να προωθήσω τα θέματα της παιδείας. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό που με τίμησε εντάσσοντας με δυο φορές στο κυβερνητικό σχήμα. Εγώ θα βοηθήσω είτε ως απλός βουλευτής, είτε μέσω της θέσης μου στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ” και πρόσθεσε “Δεν μπορεί ένας υπουργός να είναι περιφερόμενος”.

Loading...
  • europalso

    ideascentral