Φίλης: Προτιμώ το 23% ΦΠΑ αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/10/2015 - 21:42 | Author: Newsroom

«Όσοι θέλουν με δική τους ευθύνη, γιατί μπορούν, ας στέλνουν τα παιδιά τους στο φθηνότερο ή ακριβότερο ιδιωτικό σχολείο» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μιλώντας στον Real Fm 97.8, στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη σημειώνοντας ότι είναι θέμα ημερών είναι να υπάρξει απόφαση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Ερωτηθείς τι θα διάλεγε ανάμεσα στο 23% ΦΠΑ και στο 0% αλλά με πολλά ισοδύναμα απάντησε: «Αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες, προφανώς το 23%. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα να πληρώνουν όλοι οι πολίτες 23% ΦΠΑ στο κρέας για να μην φορολογηθεί μία οικογένεια που στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό».
«Αν η λύση είναι οριζόντια ισοδύναμα στη λαϊκή κατανάλωση και να επιβαρύνουμε ακόμα πιο πολύ το λαϊκό εισόδημα, τότε αυτοί που έχουν – και κατά τεκμήριο οι άνθρωποι που στέλνουν τα παιδιά τους στο ιδιωτικό έχουν – θα επιβαρυνθούν περισσότερο» πρόσθεσε.
Παράλληλα κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων «να μοιράσουν το κόστος με τους γονείς» και υπογράμμισε ότι «τα ιδιωτικά σχολεία είναι κερδοφόρα μέσα στην κρίση».
«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε την εντύπωση μίας τιμωρίας σε ανθρώπους οι οποίοι επιλέγουν, μέσα από τις δυσκολίες που έχουν πολλοί από αυτούς, την ιδιωτική εκπαίδευση» επεσήμανε ο Νίκος Φίλης και σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι «να αναβαθμίσουμε το δημόσιο σχολείο, να το καταστήσουμε ακόμα πιο αξιόπιστο ώστε να μπορέσει να κερδίσει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη του πολίτη».
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο απάντησε: «Ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Έχει με βάση τη φορολογική του δήλωση 70.000 με 80.000 ειδόσημα το χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του. Φτωχός είναι;».
Loading...
  • europalso

    ideascentral