Φίλης – Προτιμώ να παραμείνει το 23% ΦΠΑ στα ιδιωτικά γιατί πλήττει εύπορους

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔27/10/2015 - 12:17 | Author: Newsroom

Φίλης: Προτιμώ να παραμείνει το 23% ΦΠΑ στα ιδιωτικά γιατί πλήττει τους εύπορους

Όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8, θέμα ημερών είναι η τελική απόφαση για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Εγκαλέστε με για τα κενά. Η ουσία είναι το δημόσιο σχολείο», τόνισε ο Νίκος Φίλης.

Ακόμα πρόσθεσε πως «το δημόσιο σχολείο θέλουμε να ενισχύσουμε και όχι την ιδιωτική εκπαίδευση».

Αναφορικά με το μπλόκο της Τρόικα στον κλιμακωτό ΦΠΑ υπογράμμισε πως «Είναι μια πληροφορία που και εγώ έχω δημοσιογραφικά, αυτές είναι συζητήσεις που γίνονται στο οικονομικό επιτελείο. Πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση».

«Αν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες, προτιμώ το 23%. Δεν είναι δυνατόν οι πολίτες να πληρώνουν 23% στο κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο».

«Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Δουλεύει και η γυναίκα του», δήλωσε για την παρατήρηση πως τα παιδιά του Αλέξη Τσίπρα πάνε σε ιδιωτικό σχολείο.

«Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000 τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά».

Loading...
  • europalso

    ideascentral