Φίλης: “Καταργούμε το 7ωρο για λόγους … εκπαιδευτικούς – Θα προσλάβουμε αναπληρωτές, χιλιάδες”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/05/2016 - 16:03 | Author: Newsroom

Κάθε μέρα το σχολείο θα λειτουργεί έξι ώρες, καταργούμε το 7ωρο για λόγους εκπαιδευτικούς είπε ο υπουργός Παιδείας – «Δεν κόβουμε κανένα ολοήμερο» – Δεν υφαρπάξαμε την ψήφο του λαού, δεν δεχθήκαμε πρόσθετα μέτρα, υποστήριξε ο κ. Φίλης

protothema.gr/

Φίλης: Αναβαθμίζουμε τα ολοήμερα σχολεία

Ο κ. Φίλης σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Mega: «Δεν κόβουμε κανένα ολοήμερο. Το ολοήμερο θα είναι τρεις ώρες σε όλη την Ελλάδα. Δεν κλείνουμε τα ολοήμερα, τα αναβαθμίζουμε» είπε ο κ. Φίλης τοποθετούμενος στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την απόφασή του να κλείνουν τα σχολεία στις 13:15.

«Κάθε μέρα το σχολείο θα λειτουργεί έξι ώρες» τόνισε ο υπουργός Παιδείας υποστηρίζοντας ότι σήμερα «ένα απ’ τα τρία σχολεία λειτουργούν με πλούσιο πρόγραμμα και δύο στα τρία δεν έχουν πλούσιο πρόγραμμα».

«Τέσσερις η ώρα όπως και σήμερα τελειώνει το ολοήμερο σχολείο» εξήγησε ο Νίκος Φίλης και αναφέρθηκε στις κατηγορίες παιδιών που θα μπορούν να μετέχουν στο ολοήμερο.
«Όποιο παιδί έχει δύο γονείς εργαζόμενους δικαιούται να πάει στο ολοήμερο σχολείο. Όποιο παιδί έχει δύο γονείς ανέργους -που ανεργία σημαίνει σε πολλές περιπτώσεις μαύρη εργασία- με μια απλή δήλωση θα μπορεί να στέλνει το παιδί του στο σχολείο. θα δεχόμαστε μια δήλωση ότι κάνω δουλειές του ποδαριού» είπε ο υπουργός Παιδείας σημειώνοντας ότι ακόμη κι αν οι δύο γονείς είναι άνεργοι, εφόσον υπάρχει υποκρυπτόμενη εργασία, τα παιδιά τους θα μπορούν να μπαίνουν στο ολοήμερο σχολείο. Ο κ. Φίλης τόνισε ότι στο ολοήμερο θα μπαίνουν κι άλλες κατηγορίες όπως για παράδειγμα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, ή παιδιά φυλακισμένων.

«Εμείς καταργούμε το 7ωρο για λόγους εκπαιδευτικούς» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας στο Mega και υποστήριξε ότι δεν βγαίνουν εκτός προγράμματος μαθήματα.

«Στο εξάωρο θα διδάσκονται τα ίδια μαθήματα που διδάσκονταν στο 7ωρο, ίσως και περισσότερα» συμπλήρωσε και κάλεσε τη ΝΔ «να εξηγήσει γιατί υποστηρίζει ότι συρρικνώνονται οι γλώσσες και η πληροφορική» τονίζοντας ότι κατά την άποψή του δεν ισχύει αυτό το πράγμα.

«Εμπλουτίζουμε το ολοήμερο σχολείο, το επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα για όλα τα σχολεία. Όλα τα παιδιά θα έχουν ίσες ευκαιρίες» επισήμανε ο Νίκος Φίλης.

«Κι εκπαιδευτκούς θα προσλάβουμε αναπληρωτές, χιλιάδες» υποσχέθηκε ο υπουργός Παιδείας.

Ερωτηθείς αν αλλάζει κάτι με τα σχολεία που σήμερα ανοίγουν στις 7 το πρωί, ο κ. Φίλης απάντησε:

«Όπου υπάρχει θέμα θα αντιμετωπιστεί. Ο σύλλογος των δασκάλων θα έχει την ευθύνη και θα αντιμετωπίζει το θέμα όπου προκύπτει. Δεν θα υπάρχει γενικός κανόνας,
αυτό θα το βλέπει ο σύλλογος και θα καταρτίζει ένα πρόγραμμα».

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral