Φίλης: “Καμία ώρα χαμένη” στα σχολεία το 2016 2017

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/06/2016 - 20:44 | Author: Newsroom

Με το σύνθημα “καμία ώρα χαμένη” και με στοίχημα να υπάρξουν παντού βιβλία και εκπαιδευτικοί για όλα τα μαθήματα ξεκινά η σχολική χρονιά, όπως ενέκρινε τη Δευτέρα το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής. Μ.ΚΩ. avgi.gr

Εκεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ενημέρωσε για το σύνολο των εκπαιδευτικών αλλαγών που θα εφαρμοστούν από τον Σεπτέμβριο, αλλά και για την πορεία του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, στο πλαίσιο της συγκρότησης του νέου κοινωνικού κράτους «παντού, για όλους, για σήμερα και αύριο», που συμφώνησε το ΚΥΣΚΟΙΠ.

Οι αλλαγές στη γλωσσική εκπαίδευση, με τη μείωση της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών κατά μία ώρα την εβδομάδα, βρίσκονται στις προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, που ενημέρωσε για τις προθέσεις ήπιων αλλαγών στο περιεχόμενο της διδασκαλίας των Θρησκευτικών, αλλά και για τις αλλαγές στο μέτωπο της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών.

Όπως επιβεβαιώθηκε στο συμβούλιο, από πλευράς υπουργείου Παιδείας θα υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για την ενισχυτική διδασκαλία με ποιοτικές υπηρεσίες προς όλους τους μαθητές, χωρίς αποκλεισμούς, καθώς και παροχή των απαραίτητων υλικών και ανθρώπινων πόρων για την εκπαίδευση των ΑμεΑ και την πραγματοποίηση των προγραμμάτων ειδικής αγωγής από υψηλής κατάρτισης και εξειδίκευσης εκπαιδευτικού προσωπικού.

Μεταξύ άλλων, και στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, επαναδιατυπώθηκε και ο στόχος των νομοθετικών πρωτοβουλιών που αναμένονται εντός των επόμενων μηνών.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral