Φίλης: Η «μικρή» ντροπή του δημοσίου – Τέλος του ’16 το διάταγμα για τα πτυχία εξωτερικού

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔10/06/2016 - 18:58 | Author: Newsroom

Μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να περιμένουν οι πτυχιούχοι τίτλων σπουδών εξωτερικών για να αναγνωριστεί η επαγγελματική ισοδυναμία των πτυχίων τους. Η υπόθεση εκκρεμεί ήδη από το 2013 οπότε καταργήθηκε το καταργήθηκε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων και έμειναν στον αέρα όλες οι αιτήσεις που είχαν γίνει μέχρι τότε.

Μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας έδωσε νέα παράταση στην αναμονή τους προαναγγέλλοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εκκαθαριστεί πλήρως αυτή η εκκρεμότητα. Παραδέχθηκε πάντως ότι η εκκρεμότητα αυτή «δεν τιμά την ελληνική πολιτεία και είναι αποτέλεσμα λανθασμένων κινήσεων προηγούμενων ετών». Παραδέχθηκε ακόμα ότι ταλαιπωρεί χιλιάδες παιδιά και οικογένειες και αποτελεί μία από τις ντροπές – «μικρή» την είπε – του ελληνικού Δημοσίου.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι έχει συγκροτηθεί Επιτροπή, προωθείται σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το θέμα και λαμβάνονται διοικητικά μέτρα. «Είμαστε στη φάση των διαβουλεύσεων για τις τελικές τροποποιήσεις του Προεδρικού Διατάγματος και θα προχωρήσουμε σε μία καθολική λύση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral