Φίλης για εκπαιδευτικό σύστημα: Ραχοκοκαλιά της νέας αναπτυξιακής προσπάθειας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/04/2017 - 14:42 | Author: Newsroom

Ομιλία του κατά την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης για την εκπαίδευση από το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ

«Προχθές συμπληρώθηκαν επτά χρόνια από την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς των Μνημονίων και της σκληρής επιτήρησης. Απομένει να επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις ότι η οικονομία μπορεί σύντομα να βγει στο ξέφωτο της ανάπτυξης, αφήνοντας σταδιακά και ελπίζουμε οριστικά πίσω της τα μνημόνια, αλλά και τις παθογένειες που οδήγησαν στην κρίση και τα Μνημόνια».

Αυτά ανέφερε ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης σε ομιλία του κατά την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης για την εκπαίδευση από το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ

Αναφερόμενος ο Ν. Φίλης στο ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ είπε ότι αυτό λειτουργεί «με συνείδηση της αποστολής του, που συνίσταται στην ανάδειξη του δημοσίου συμφέροντος ως προς την εξέλιξη της εκπαίδευσης».

«Σε μια χώρα που οι ιδιωτικές δαπάνες εκπαίδευσης συναγωνίζονται τις δημόσιες με αποτέλεσμα στρεβλώσεις και εκπαιδευτικές-κοινωνικές ανισότητες, πρέπει να δώσουμε απάντηση στο ερώτημα πώς το , με τη γενναιόδωρη δημόσια υποστήριξη θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της νέας αναπτυξιακής προσπάθειας» τόνισε ο πρώην .

avgi.gr

3,7 δισ. για «δωρεάν» Παιδεία – Τα υπέρογκα έξοδα των ελληνικών οικογενειών

Loading...
  • europalso

    ideascentral