Φίλης: Ανεβάζουμε τον πήχη στην εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/05/2016 - 23:20 | Author: Newsroom

Οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση ανεβάζουν τον πήχη των μαθημάτων και των σχολείων. Αυτό υποστήριξε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Το ενιαίο ολοήμερο δημοτικό σχολείο που καθιερώνουμε είναι σε μια κατεύθυνση ανόδου της εκπαιδευτικής διαδικασίας», είπε ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής και συμπλήρωσε:

«Μην μας πείτε τώρα ότι εάν κοπεί μια ώρα γυμναστικής στην έκτη δημοτικού ή ένα δευτερεύον μάθημα στην πέμπτη, υποβαθμίζεται το σχολείο. Κάθε άλλο. Αντιθέτως, ανεβάζουμε τον πήχη σε όλη την Ελλάδα για την ποιότητα των μαθημάτων και των σχολείων».

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε πως το «το ολοήμερο σχολείο θα συνεχίσει να υπάρχει και θα είναι αναβαθμισμένο σε όλη τη χώρα και όσοι σήμερα λένε ότι κλείνει θα γελοιοποιηθούν σύντομα».

Όπως είπε, στο ολοήμερο σχολείο θα πηγαίνουν και τα παιδιά, οι γονείς των οποίων δουλεύουν με μαύρη εργασία, αλλά και πως θα προστεθούν και περαιτέρω κοινωνικά κριτήρια, όπως και τα παιδιά πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών.

«Ο μεγάλος ασθενής του εκπαιδευτικού συστήματος και τα παιδιά οι μεγάλοι αδικημένοι», είπε.

Ο κ. Φίλης εξαπέλυσε τα πυρά του προς τη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας πως υιοθέτησε μέχρι τέλους την άποψη ότι οι μαθητές είναι πελάτες στα σχολεία».

Ανέφερε τέλος ότι: «Ξαφνικά ο κ. Μητσοτάκης έκανε χθες δήλωση για τα ολοήμερα. Ήταν ψέματα όσα είπε αλλά δεν πειράζει, είναι πιασάρικο, σου λέει», επεσήμανε.«Είναι λάθος να εντάσσεται η συζήτηση στο γενικότερο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Κρατήστε την εκπαίδευση σε μια σχετική αυτονομία από αυτές τις διαδικασίες».

Loading...
  • europalso

    ideascentral