• Φίλης: Αίτημα για 20.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς την επόμενη τριετία

    ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔 Μάρτιος 12, 2016 9:36 πμ

    Το υπουργείο Παιδείας θα καταθέσει άμεσα στους θεσμούς μελέτη για την ανάγκη να υπάρξουν 20.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών την επόμενη τριετία, είπε ο υπουργός Νίκος Φίλης τα διοικητικά συμβούλια της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

    Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο υπουργείο Παιδείας και είχε αντικείμενο «το σύστημα μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών», ο κ. Φίλης ζήτησε επίσης από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών «λαμβάνοντας υπόψη τη νομολογία του ΣτΕ, να κατατεθούν την επόμενη εβδομάδα οι νομικά τεκμηριωμένες απόψεις των Ομοσπονδιών, προκειμένου να τις μελετήσει και το ταχύτερο δυνατόν να κατατεθεί μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για τους διορισμούς και τις προσλήψεις της σχολικής χρονιάς 2016-17». Αναφορικά με το μονιμότερο σύστημα διορισμών, ο υπουργός εξήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει, λαμβάνοντας υπόψη τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών.

    «Υπεκφυγή» χαρακτήρισε το γεγονός ότι το υπουργείο Παιδείας δεν παρουσίασε κατά τη συνάντηση δική του πρόταση για το συγκεκριμένο θέμα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος της ΔΟΕ , Θανάσης Κικκινής. «Δεν υπήρξαμε ποτέ κλειστοί στο διάλογο αλλά κάποιοι πρέπει να αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη και συγκεκριμένα αυτοί που κυβερνούν» σημείωσε.

  • Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !  • greekteachers.gr