Φ. Βάκη: «Ο αρχοντοχωριατισμός της ψωροκώσταινας»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/04/2016 - 14:42 | Author: Newsroom

Ομιλία Φ. Βάκη στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με θέμα το σ/ν του υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα

Με θέμα ημερήσιας διάταξης την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις», συνεδρίασε στη Βουλή την Πέμπτη 14-4-2016 η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.

«Η έρευνα για εμάς δεν είναι ούτε θεραπαινίδα του κέρδους, ούτε δέσμια του κράτους», υπογράμμισε η Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη. Κατά την τοποθέτησή της, τόνισε ότι η έρευνα είναι ένα κοινωνικό αγαθό που αν δεν διεξάγεται σ’ ένα θεσμικό περιβάλλον ασφάλειας δεν μπορεί να υπάρχει, ενώ το προς ψήφιση νομοσχέδιο αποκαθιστά αδικίες που εισήγαγε ο προηγούμενος νόμος και επιχειρεί να θεραπεύσει τη ζοφερή πραγματικότητα της διαρροής νέων επιστημόνων στο εξωτερικό. Όσον αφορά στο «ανεκδιήγητο μέτρο να καλούμε ξένους αξιολογητές», η κ. Βάκη το χαρακτήρισε «ο αρχοντοχωριατισμός της ψωροκώσταινας».

Τέλος, η Βουλευτής Κέρκυρας αναφέρθηκε στην κατάργηση της ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων. «Η αγωνία και ο αγώνας, ο οποίος εκφράζεται με ειρηνικές, μη βίαιες εκδηλώσεις δυσαρέσκειας, δεν είναι δυνατόν να συνιστά ποινικό αδίκημα. Η αλήστου μνήμης θεωρία των δύο άκρων που εξίσωνε μαθητικές καταλήψεις με γκαζάκια και καλάζνικοφ ή τους αγώνες της Αριστεράς με τον Χρυσαυγητισμό ευτυχώς παρήλθαν ανεπιστρεπτί», όπως επισήμανε.

Ακολουθεί η σχετική ομιλία της Βουλευτή Κέρκυρας Φωτεινής Βάκη:

Loading...
  • europalso

    ideascentral