Ευκαιρίες Κινητικότητας για νέους στην Ευρώπη και στον κόσμο!

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/04/2015 - 00:38 | Author: Newsroom

Ο σύλλογος φοιτητών Erasmus Student Network TUC (ESN TUC) του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει την Τετάρτη, 29 Απριλίου και ώρα 12:00 έως 16:00 ημερίδα με θέμα «Ευκαιρίες Κινητικότητας στη Ευρώπη και στον κόσμο» (Mobility Fair), στο κτίριο Κ2 (αίθουσα Κ2Ν.Α1), στην Πολυτεχνειούπολη.

Η ημερίδα διοργανώνεται σε εθελοντική βάση από την ομάδα ESN TUC και την στήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης, με σκοπό την ενημέρωση των φοιτητών σχετικά με τα υπάρχοντα προγράμματα και τις ευκαιρίες που έχουν οι νέοι να ζήσουν μία σπουδαία εμπειρία στο εξωτερικό.

Το ESN TUC είναι ένας εθελοντικός, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός σύλλογος, απαρτίζεται από φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και ανήκει στο ευρύτερο δίκτυο του ESN International – Erasmus Student Network. Δημιουργήθηκε με στόχο την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ και την παροχή βοήθειας προς τους εξερχόμενους και εισερχόμενους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης και την ενσωμάτωσή τους στην τοπική κοινωνία σε συνεργασία με το γραφείο Erasmus του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και άλλων φορέων του Ιδρύματος και της τοπικής κοινωνίας.

Οι δράσεις της ομάδας απευθύνονται σε όλους τους φοιτητές και κινούνται με βάση την αξία “Φοιτητές Βοηθούν Φοιτητές – “Students Help Students”. Την αρχή αυτή σήμερα έμπρακτα ακολουθούν 13.500 φοιτητές, σε 450 τοπικούς συλλόγους ESN, σε 37 χώρες της Ευρώπης υποστηρίζοντας τους ίδιους στόχους, την εκπροσώπηση των φοιτητικών προγραμμάτων ανταλλαγής και την ανάπτυξη της ικανότητας κατανόησης μιας διαφορετικής κουλτούρας.

Στο πλαίσιο των δράσεων του ESN TUC, είναι και η ευαισθητοποίηση των φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης προς τα προγράμματα ανταλλαγής και η προώθηση της κινητικότητας στους φοιτητές του Ιδρύματος. Ένας από τους τρόπους προώθησης της κινητικότητας είναι η οργάνωση της εκδήλωσης, όπου οι παρευρισκόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν σχετικά με το Erasmus+, για σπουδές και πρακτική άσκηση στο εξωτερικό, υποτροφίες, summer schools, εθελοντισμό, ερευνητικά προγράμματα και πολλές άλλες δράσεις σχετικά με τη κινητικότητα στο εξωτερικό.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral