Ετοιμάζεται μέτρο για την αντιμετώπιση των κενών στα δημοτικά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/08/2014 - 13:59 | Author: Newsroom

Απαιτούνται 10.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των πολλών κενών στα σχολεία όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού Παιδείας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε ότι “η μόνη λύση είναι να φύγουμε από τη λογική του ένα προς δέκα για την εκπαίδευση, δηλαδή ένας να μπαίνει και δέκα να φεύγουν και να πάμε σε μία λογική εξετάσεων του ΑΣΕΠ γύρω στο Φεβρουάριο, γύρω στον Ιανουάριο ή το Δεκέμβριο, όπου μπορέσουμε να έχουμε πριν ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση, για 10 χιλιάδες προσλήψεις. Χωρίς 10 χιλιάδες προσλήψεις τακτικού προσωπικού δεν μπορούμε του χρόνου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, όποιος κι αν είναι στη θέση αυτή”.

Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας τόνισε για ακόμη μια φορά ότι τα 3.000 κενά που δεν μπορούν να καλυφθούν με τις πιστώσεις των αναπληρωτών θα αντιμετωπιστούν με την επέκταση των παράλληλων αναθέσεων, τη μείωση των αποσπάσεων αλλά και με ένα μέτρο που θα διευκολύνει τα πράγματα όσον αφορά το δημοτικό και μάλιστα “με μία εκπαιδευτική διαδικασία υπέρ των μαθητών”, όπως δήλωσε μεταξύ των άλλων.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral