ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/04/2016 - 21:24 | Author: Newsroom

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΛΙΒΑΝΗΣ ΓΕΡ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

makisliv@gmail.com ΤΗΛ: 6944026767 ΖΑΚΥΝΘΟΣ 11-04-2016

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Προκαλεί προβληματισμό ότι στη ημερίδα που διοργάνωσε το Τ.Ε.Ι.

Ζακύνθου στο πλαίσιο του εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την παιδεία δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να δωθεί η ευκαιρία σε συλλογικότητες γονέων και σε αντιπροσωπεία μαθητών , ισότιμα , να εκφράσουν τις απόψεις τους . Είναι χαραχτηριστικό ότι στην πρόσκληση του Τ.Ε.Ι. δεν υπάρχουν καν οι λέξεις γονείς και μαθητές , γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο διάλογο για την παιδεία μπορούν να έχουν άποψη όλοι εκτός από τους γονείς και τους μαθητές ή πιθανόν δεν μας θεωρούν > για θέματα παιδείας .

Επειδή στο θέμα της ημερίδας γινόταν αναφορές σε θέματα πολιτισμού και εκπαιδευτικής ισότητας θα ήταν θεμιτό να είχε δοθεί η δυνατότητα να αναδείξουμε τη σημασία του μουσικού σχολείου στον πολιτισμό του νησιού μας , τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει και τα οποία το έχουν οδηγήσει στην απαξίωση και το μαρασμό .

Για θέματα εκπαιδευτικής ισότητας καλό θα ήταν να μιλούσαμε επιτέλους για σχολεία που έχουν γίνει > μαθητών , για σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων , για > και > σχολεία , για την στέρηση του δικαιώματος πρόσβασης στο δημόσιο σχολείο μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ,για τον αποκλεισμό της διαφορετικότητας από το εκπαιδευτικό σύστημα ,την παραπαιδεία που έχει γίνει πια> . Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτισμό και ισότητα όταν δεν προσφέρουμε τα αυτονόητα και στερούμε από παιδιά βασικά ανθρώπινα δικαιώματα .

Διάλογος για την παιδεία χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή γονεων και μαθητών και χωρίς την αποδοχή των πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η δημόσια παιδεία σήμερα δεν έχει προοπτική και αποτελεί ένα πυροτέχνημα .Έχουμε βαρεθεί να ακούμε τους > να μιλάνε για εμάς και τα παιδιά μας , θέλουμε επιτέλους να μας ακούσετε …………

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ -ΛΙΒΑΝΗΣ ΓΕΡ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral