Εθνικός διάλογος: Αναμόρφωση των δημοτικών της χώρας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔18/12/2015 - 22:13 | Author: Newsroom

Στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία θα αποσαφηνιστούν οι λεπτομέρειες και θα αποφασιστούν τα συγκεκριμένα βήματα που θα οδηγήσουν στην αναμόρφωση των δημοτικών της χώρας σε ολοήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αν και από πλευράς Επιτροπών για το διάλογο, έχει υπογραμμιστεί ότι δεν υπάρχουν προκαθορισμένα θέματα, ωστόσο, φαίνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου θα θέσει το εν λόγω ζήτημα στο διάλογο. Αλώστε, στόχος του υπουργείου είναι από τη νέα χρονιά, όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας να είναι ολοήμερα, με βάση έναν, ενιαίο τύπο ολοήμερου, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός, Νίκος Φίλης, στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Για αυτό, μέσα στο πλαίσιο του διαλόγου, ο οποίος έχει ημερομηνία λήξης τον Απρίλιο, η ηγεσία του υπουργείου ευελπιστεί να καταλήξει σε έναν συγκεκριμένο τύπο ολοήμερου, αλλά και στις συγκεκριμένες ενέργειες που θα χρειαστούν, ούτως ώστε να μπορέσει να νομοθετήσει εγκαίρως και να λειτουργήσουν τα δημοτικά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, με βάση τα νέα δεδομένα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, από βήματος Βουλής, ανέφερε χθες ότι η πολυτυπία των σχολείων του δημοτικού «εμποδίζει τον προγραμματισμό του υπουργείου» και παράλληλα, θέτει ζήτημα «συνταγματικής ισότητας».

newsbeast.gr

«Στόχος μας είναι να λειτουργήσουν παντού ολοήμερα. Θα προχωρήσουμε σε σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, θα εξασφαλίσουμε εκπαιδευτικό προσωπικό και τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε στην «Εφ.Συν.» ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, αποσαφηνίζοντας έτσι τις ανακοινώσεις που έκανε, χθες, από το βήμα της Βουλής για την ύπαρξη ενός τύπου σχολείου.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral

    ideascentral