ΕΤΕΠ υπό διορισμό σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ενώνουν δυνάμεις και προχωρούν σε εξώδικα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/05/2015 - 22:17 | Author: Newsroom

ΕΤΕΠ υπό διορισμό σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ενώνουν δυνάμεις και προχωρούν σε εξώδικα

Οι πρωτοβουλίες ΕΤΕΠ (Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού) υπό διορισμό στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ αποφάσισαν να συστήσουν ενιαίο μέτωπο και να προχωρήσουν σε εξώδικα εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου (το οποίο νόμιμα εκπροσωπείται από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο και Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδη Μπαλτά).

Ζητούν την ολοκλήρωση των διαδικασιών διορισμού τους που χρονίζει ακόμα και από το 2008, ώστε να λήξει η μακρόχρονη ομηρία την οποία θεωρούν προσωπική και επαγγελματική απαξίωση.

Την ενέργεια αυτή σχολιάζει ο Νίκος Πουλάκης εκλεγμένο ΕΤΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Έχουμε δοκιμάσει όλους τους τρόπους για να επικοινωνήσουμε το δίκαιο αίτημά μας: παρουσία στη σύνοδο πρυτάνεων, επιστολές μέσω των πρυτάνεων, ερωτήσεις στη βουλή, συναντήσεις με συμβούλους υπουργών, τους γραμματείς τους, τους υπουργούς τους ίδιους. Δυστυχώς πέρα από παρηγορητικά λόγια δε βλέπουμε πράξεις!» Ο Θανάσης Κότσενος εκλεγμένο ΕΤΕΠ στην Αρχιτεκτονική Αθήνας συμπληρώνει: «Είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια πρωτοφανή κατάσταση επαγγελματικής ανυπαρξίας και επιστημονικής στασιμότητας. Η απουσία μας από τα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σημαίνει υπολειτουργία πολλών εργαστηρίων καθώς και μη διδασκαλία πολλών επιστημονικών αντικείμενων. Αποτέλεσμα; Η υποβάθμιση της ποιότητας των ανώτατων σπουδών. Παράλληλα εθνικά και διεθνή ερευνητικά κονδύλια κινδυνεύουν να χαθούν εξανεμίζοντας τις ευκαιρίες για ανάπτυξη της χώρας.»

Διευκρινίζουμε πως το Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό (ΕΤΕΠ) είναι ένας απαραίτητος κρίκος στην αλυσίδα του διδακτικού και ερευνητικού έργου. Αποτελεί επιστημονικό δυναμικό υψηλών προσόντων το οποίο εκλέγεται και εξελίσσεται με διαδικασίες αντίστοιχες με αυτές των μελών ΔΕΠ των Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων με δυνατότητα ανάθεσης αυτοδύναμου και όχι απλώς επικουρικού διδακτικού έργου.

Σχετικά με το Μέτωπο Πρωτοβουλιών Εκλεγμένων Μελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ υπό αναμονή διορισμού: Μέλη ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Εργαστηριακό Προσωπικό) των οποίων οι διαδικασίες εκλογής στα αντίστοιχα Ιδρύματα έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και από το 2008 αλλά ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο διορισμός. Θέλουν να συνεισφέρουν στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο των ΑΕΙ αναλαμβάνοντας στη θέση όπου εκλέχτηκαν.

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral