ΕΣΠΑ και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων λύση στο αδιέξοδο προσλήψεων αναπληρωτών

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/09/2014 - 16:51 | Author: Newsroom

Την ανάγκη μόνιμων διορισμών τόνισε σχεδόν το σύνολο των ομιλητών στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας.

Ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε για ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα της ανατροπής του 1/10 στην εκπαίδευση ώστε να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί καθώς το σύστημα καταρρέει.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει το Υπουργείο μέσα στο Σεπτέμβριο θα εκπονηθεί μια μελέτη-χαρτογράφηση του αριθμού των σχολικών μονάδων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Ο υπουργός Παιδείας απάντησε σε όσους ζητούν ΑΣΕΠ ακόμα και με την αναλογία 1/10 λέγοντας ότι “έχουμε τετρακόσιους σαράντα περίπου ανθρώπους διοριστέους και αδικούμενους από το διαγωνισμό 2008-2009. Και πείτε ότι πρέπει να πάρουμε και κάποιους φιλολόγους που δεν είναι στον πίνακα αυτόν, γιατί έχει εξαντληθεί ως προς αυτούς. Θα κάνουμε διαγωνισμό για διακόσια άτομα; Θα προσέλθουν τριάντα χιλιάδες και θα πάρουμε διακόσιους;”.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στην κριτική που άσκησε ο κ. Κουράκης για την πληρωμή των αναπληρωτών από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων υποστηρίζοντας δεν αποτελούσε μια αρεστή επιλογή “αλλά δεν μπορούσαμε να βρούμε άλλα χρήματα και κατέληξε η Κυβέρνηση ότι μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο τη λύση τη δίνει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως για κάποιους εκ των διδασκόντων τη λύση το δίνει το ΕΣΠΑ. Αυτό, όμως, δεν είναι πρακτική, ειδικά το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, και του χρόνου με το ρυθμό των συνταξιοδοτήσεων το σύστημα θα καταρρεύσει, κυρίες και κύριοι Βουλευτές”, υπογράμμισε ο υπουργός.

Καλόγηρος Βασίλειος news.gr

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral