Εσείς τι κερδίζετε στη ζωή σας κύριε;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔21/12/2015 - 12:57 | Author: Newsroom

Οι καλεσμένοι για δείπνο κάθονταν όλοι γύρω από το τραπέζι και συζητούσαν για την ζωή όταν κάποιος μεγαλόσχημος διευθυντής μεγάλης επιχείρησης, αποφάσισε να εξηγήσει το πρόβλημα στην εκπαίδευση.

Με ύφος περισπούδαστο, διάθεση ειρωνική και πρόθεση φανερή να μειώσει την παρευρισκόμενη δασκάλα, έθεσε στην ομήγυρη το ερώτημα: «Τι να μάθει ένα παιδί από κάποιον που αποφάσισε ότι η καλύτερη προοπτική στη ζωή του ήταν να γίνει δάσκαλος;»!.. Για να τονίσει το επιχείρημά του γύρισε και ρώτησε την καλεσμένη: «Είσαι δασκάλα, Bonnie. Απάντησε ειλικρινά. Πόσα κερδίζεις;». Και πήρε την… «πληρωμένη» απάντηση:

Θέλεις να ξέρεις πόσα κερδίζω;
Λοιπόν, κάνω τα παιδιά να δουλέψουν περισσότερο από ότι νόμιζαν ότι μπορούν. Κάνω έναν μαθητή του 6 να αισθάνεται σαν να έχει κερδίσει μετάλλιο τιμής. Κάνω τα παιδιά να κάθονται για 40 λεπτά στην τάξη όταν οι γονείς τους δεν μπορούν να τα κάνουν να καθίσουν 5 λεπτά χωρίς ένα τάμπλετ ή ταινία. Θέλεις πραγματικά να μάθεις τι κερδίζω;

(Σταμάτησε και κοίταξε κάθε καλεσμένο στα μάτια)
Κάνω τα παιδιά να αναρωτιούνται. Τα κάνω να ρωτάνε. Τα κάνω να ζητάνε συγγνώμη και να το εννοούν. Τα κάνω να σέβονται και να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους. Τα μαθαίνω πώς να γράφουν και μετά τα κάνω να γράφουν. Το πληκτρολόγιο δεν είναι το παν. Τα κάνω να διαβάζουν, να διαβάζουν, να διαβάζουν. Τα κάνω να δείχνουν όλη την εργασία τους στα μαθηματικά. Να χρησιμοποιούν το μυαλό που τους έδωσε ο Θεός και όχι το κομπιουτεράκι που έφτιαξε ο άνθρωπος.

Κάνω τους μαθητές μου από άλλες χώρες να μαθαίνουν ό,τι χρειάζεται να ξέρουν για την γλώσσα μας αλλά και να διατηρούν την μοναδική δική τους πολιτιστική ταυτότητα. Κάνω την τάξη μου ένα μέρος που όλοι οι μαθητές μου αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι.

Τέλος, τους κάνω να καταλάβουν ότι αν χρησιμοποιήσουν τα χαρίσματα που τους δόθηκαν, δουλέψουν σκληρά και ακολουθήσουν την καρδιά τους, μπορούν να πετύχουν στην ζωή.

(Η Bonnie σταμάτησε για μια τελευταία φορά και μετά συνέχισε.)
Έτσι, όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να μου κάνουν κριτική για το πόσα κερδίζω, μπορώ να έχω το κεφάλι ψηλά και να μην δίνω σημασία γιατί ξέρω ότι είναι αμαθείς. Θέλεις να ξέρεις τι κερδίζω; Το κέρδος μου είναι ότι εγώ κάνω την διαφορά στην ζωή όλων σας, μορφώνοντας τα παιδιά σας και προετοιμάζοντας τα να γίνουν γιατροί, μηχανικοί, δάσκαλοι…

Εσείς τι κερδίζετε στη ζωή σας κύριε;
blogs.sch.gr/gymparga/

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral