Έρχονται αλλαγές στα Λύκεια: Έως τις 19.00 θα είναι ανοιχτά

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/09/2017 - 11:51 | Author: Newsroom

Ποιές αλλαγές έρχονται στα – Αλλαγές στο του Λυκείου ώστε να γίνει πιο προσιτό επιθυμεί ο Υπουργός Παιδείας σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο του STAR.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι μαθητές της Γ Λυκείου θα μπορούν να παραμένουν στο σχολείο εφόσον το επιθυμούν μέχρι τις 19.00. Το διάστημα από τις 14.15 μέχρι τις 19.00 θα υπάρχει επιβλέπων καθηγητής που θα βοηθά τους μαθητές σε εργασίες. Στο ρεπορτάζ του STAR αναφέρθηκε ότι η αλλαγή αυτή αφήνει ένα μικρό παραθυράκι για μόνιμους αφού το σχολείο θα μένει ανοιχτό περισσότερες ώρες.

Χρονοδιαγράμματα προσλήψεων: Για όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών η β’ φάση στην Α/θμια

Yπενθυμίζουμε ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “ΕΠΟΧΗ” ο Κώστας Γαβρόγλου αναφέρθηκε σε ανοιχτά σχολεία (Λύκεια) για άλλες τρεις ώρες αφού τελειώσουν τα μαθήματα με ευθύνη των μαθητικών κοινοτήτων. Ο Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε για τη συγκεκριμένη πρόταση ότι “τότε τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί θα οικειοποιηθούν το φυσικό χώρο ώστε το σχολείο να μην είναι αποκρουστικό. Η οικειοποίηση ενός φυσικού χώρου είναι και οικειοποίηση των δραστηριοτήτων του χώρου”.

Loading...
  • europalso

    ideascentral