Ερώτηση X. Αθανασίου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Λήμνου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/12/2017 - 11:12 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, κατέθεσε ο βουλευτής Νομού Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου, με θέμα τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου και κυρίως στην .

Όπως αναφέρει ο βουλευτής: «Ενώ το Υπουργείο Παιδείας πανηγυρίζει για την αύξηση των πιστώσεων στην Παράλληλη Στήριξη εντούτοις τα κενά στη Λήμνο υφίστανται. Μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες και με σχετική γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ παραμένουν χωρίς δάσκαλο Παράλληλης Στήριξης και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Το γεγονός αυτό δυσκολεύει περαιτέρω την ομαλή φοίτησή τους και εντείνει την αγωνία των οικογενειών τους που βλέπουν τα παιδιά να μένουν χωρίς την απαραίτητη στήριξη εντός της σχολικής κοινότητας, ενώ οι ίδιοι είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας είτε λόγω μηδαμινών εναλλακτικών μέσων, ενόψει του ότι ζουν σε ένα ακριτικό νησί, αδυνατούν να τα βοηθήσουν».

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με έγγραφο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου συνεχίζουν να παρουσιάζουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό καθιστώντας δύσκολη την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία τους, ενώ διανύουμε το τέλος του πρώτου τριμήνου της φετινής σχολικής χρονιάς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην ειδική αγωγή και συγκεκριμένα στην Παράλληλη Στήριξη.

Ενώ το Υπουργείο Παιδείας πανηγυρίζει για την αύξηση των πιστώσεων στην Παράλληλη Στήριξη εντούτοις τα κενά στη Λήμνο υφίστανται. Μαθητές με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες και με σχετική γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ παραμένουν χωρίς δάσκαλο Παράλληλης Στήριξης και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό. Το γεγονός αυτό δυσκολεύει περαιτέρω την ομαλή φοίτησή τους και εντείνει την αγωνία των οικογενειών τους που βλέπουν τα παιδιά να μένουν χωρίς την απαραίτητη στήριξη εντός της σχολικής κοινότητας, ενώ οι ίδιοι είτε λόγω οικονομικής αδυναμίας είτε λόγω μηδαμινών εναλλακτικών μέσων, ενόψει του ότι ζουν σε ένα ακριτικό νησί, αδυνατούν να τα βοηθήσουν.

Προβλήματα δε δημιουργεί και η αδυναμία λειτουργίας του Ολοημέρου Τμήματος του Νηπιαγωγείου Μούδρου λόγω παραίτησης της αναπληρώτριας Νηπιαγωγού.

Συγκεκριμένα, τα υφιστάμενα κενά είναι:

Μία νηπιαγωγός για τη λειτουργία του Ολοημέρου Τμήματος του Νηπιαγωγείου του Μούδρου.
Ένας Δάσκαλος Παράλληλης Στήριξης για δύο μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες και με σχετική γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ Λήμνου.
Ένας Δάσκαλος Παράλληλης Στήριξης για μαθητή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας.
Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό για μαθητή του Δημοτικού Σχολείου Μούδρου επίσης με γνωμάτευση του ΚΕΔΔΥ.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε

Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την άμεση κάλυψη των κενών της Παράλληλης Στήριξης και του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου;
Ποια μέτρα πρόκειται να λάβει το Υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος λειτουργίας του Ολοημέρου Τμήματος του Νηπιαγωγείου Μούδρου;

Ο ερωτών

Χαράλαμπος Αθανασίου

Βουλευτής Νομού Λέσβου

Loading...
  • europalso

    ideascentral