ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/02/2016 - 13:01 | Author: Newsroom

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ

Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ

Βουλευτής Έβρου – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ερώτηση προς τον

Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κύριο Νίκο Φίλη

Θέμα: Εισαγωγή σε Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Αστυνομίας και Τ.Ε.Φ.Α.Α.

– Αθλητικές δοκιμασίες

Αθήνα, 25 Φεβρουαρίου 2016

Για την εισαγωγή σε Στρατιωτικές Σχολές, Σχολές Αστυνομίας και Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) ο υποψήφιος οφείλει να λάβει μέρος σε αθλητικές δοκιμασίες που είναι ιδιαίτερα απαιτητικές. Η διδασκαλία της φυσικής αγωγής στα σχολεία φαίνεται ότι δεν είναι επαρκής για την κατάλληλη προετοιμασία των υποψηφίων. Η ανεπάρκεια αυτή οδηγεί πολλούς από αυτούς στο να λαμβάνουν ιδιωτικά μαθήματα φυσικής αγωγής. Άλλοι υποψήφιοι, που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα για πρόσθετα μαθήματα, σημειώνουν χαμηλές επιδόσεις στις αθλητικές δοκιμασίες, παρά τις υψηλές επιδόσεις τους στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να μεριμνήσει για την κατάλληλη και ίση προετοιμασία όλων των υποψηφίων στις αθλητικές δοκιμασίες μέσω της ενίσχυσης των παρεχόμενων μαθημάτων φυσικής αγωγής στο σχολείο. Ενδεικτικά, μπορεί να εξεταστεί η ένταξη του μαθήματος της φυσικής αγωγής στο θεσμό της πρόσθετης διδακτικής στήριξης, όπως έχει γίνει και κατά το παρελθόν. Σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να μελετηθεί η αναγνώριση προτεραιότητας για την πληρέστερη κάλυψη των ωραρίων των μόνιμων γυμναστών εντός μιας σχολικής μονάδας.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Παιδείας για να διασφαλίσει την κατάλληλη προετοιμασία στις αθλητικές δοκιμασίες των υποψηφίων για τις Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές και Τ.Ε.Φ.Α.Α.;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΝΔ

2) ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ ΝΔ

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral