ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΣΙΜΑΙΑ ΣΧΟΛΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/02/2016 - 10:46 | Author: Newsroom

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ

Βουλευτής Επικρατείας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ

Βουλευτής Ιωαννίνων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ερώτηση προς τον

Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
κύριο Νίκο Φίλη

Θέμα: Ορισμός του Λυκείου της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων ως Πρότυπου Σχολείου

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2016

Με το υπ’ αρ.

πρωτ. 816/1-2-2016 έγγραφό της προς τον Υπουργό Παιδείας η Ένωση Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων αιτήθηκε την άμεση λειτουργία ως Πρότυπου Σχολείου του Λυκείου της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων. Πρόκειται για λύκειο που δεν εντάχθηκε στον κατάλογο των Πρότυπων Σχολείων του άρθρου 10 του Ν. 4327/2015, παρά το ότι σε αυτόν εντάχθηκε το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων. Καθίσταται έτσι το Πρότυπο Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής το μόνο που δεν συνδέεται με Πρότυπο Λύκειο, σε αντίθεση με τα άλλα 4 Πρότυπα Σχολεία. Δυστυχώς μέχρι σήμερα το αίτημα αυτό δεν έχει ικανοποιηθεί.

Όπως επισημαίνει η Ένωση Αποφοίτων το Λύκειο της Ζωσιμαίας Σχολής αποτελεί το αρχαιότερο σχολείο της πατρίδας μας και πληροί τις προϋποθέσεις για να οριστεί ως Πρότυπο Σχολείο. Περαιτέρω, το σχετικό αίτημα φαίνεται ότι εκφράζει καθολικά τους φορείς και τους πολίτες των Ιωαννίνων. Επισημαίνεται ότι στο τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους οι απόφοιτοι του Πρότυπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην μπορούν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο αντίστοιχο Πρότυπο Λύκειο, καθώς αυτό προς το παρόν δεν υφίσταται.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:

– Πρόκειται να εξεταστεί εγκαίρως το αίτημα της Ένωσης Αποφοίτων Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων για τον ορισμό ως Πρότυπου Σχολείου του Λυκείου της Ζωσιμαίας Σχολής, ώστε να διασφαλιστεί από την αμέσως επόμενη σχολική χρονιά η συνέχιση των σπουδών των μαθητών του Προτύπου Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής σε Πρότυπο Λύκειο;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

1) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΝΔ

2) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΝΔ

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral