Ερωτήματα προς την Πολιτική Ηγεσία ΥΠΟΠΑΙΘ για αναπληρωτές και μόνιμους διορισμούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔19/07/2015 - 14:34 | Author: Newsroom

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Προς

Αρ. Πρωτ.:21

 1. τον Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά
 1. τον Αναπλ.Υπ.Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη
 1. ΟΛΜΕ

Αθήνα 12-6-2015

“Ως Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.Α.Δ.) εκπροσωπούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές που εδώ και χρόνια στελεχώνουμε τα δημόσια σχολεία (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) της χώρας με κόστος προσωπικό, οικογενειακό και πρωτίστως οικονομικό καθώς καλούμαστε τις περισσότερες φορές σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια να μετακινηθούμε σε περιοχές μακριά από τους τόπους μόνιμης διαμονής μας (π.χ.

νησιωτικές περιοχές).

Η αγωνία μας τον τελευταίο καιρό αυξήθηκε καθότι σε λιγότερο από δύο μήνες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και ακόμη δεν έχει αντιμετωπιστεί ένα από τα ζητήματα που μας απασχολούν χρόνια τώρα, αυτό του τρόπου πρόσληψης, τόσο μονίμων, όσο και αναπληρωτών.

Παρά την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να αποκαταστήσει τις αδικίες που προέκυψαν από τη νομοθεσία των τελευταίων ετών (ειδικά τον λεγόμενο “νόμο Διαμαντοπούλου”, ν. 3848), δυστυχώς έως και σήμερα και παρά την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια νομοπαρασκευαστική επιτροπή, δεν έγινε εφικτό να προωθηθεί προς ψήφιση.

Θεωρούμε πως λόγω της ανάσχεσης των διορισμών μόνιμου εκπαιδευτικού -ειδικά από το 2010 και μετά- η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων βασίζεται σε σημαντικό βαθμό και στη συμβολή των αναπληρωτών.

Για τους λόγους αυτούς σας γνωστοποιούμε τις άμεσες και επείγουσες εκκρεμότητες:

 1. Πότε θα γνωρίζουμε τον τρόπο πρόσληψης μονίμων εκπαιδευτικών, τόσο για την επικείμενη σχολική χρονιά, όσο και για την επόμενη, δεδομένων των αδικιών που είχαν θεσπιστεί με τον ν.3848;
 2. Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση προσλήψεων αναπληρωτών από τον τακτικό (κρατικό) προϋπολογισμό; και αν ναι, πόσες πιστώσεις;
 3. Τι θα γίνει με τις προσλήψεις αναπληρωτών που χρηματοδοτούνται από προγράμματα όπως ΕΣΠΑ και ΠΔΕ; πόσες πιστώσεις έχουν εξασφαλιστεί;

Θεωρούμε ότι πρέπει το συντομότερο δυνατό να έχουμε απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά προκειμένου να ενημερώσουμε τα μέλη μας, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Loading...
 • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
  loading...
 • europalso

  ideascentral