Εργασίες σε σχολεία των Αχαρνών. Ποιές παρεμβάσεις έχουν προγραμματιστεί

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔31/07/2016 - 20:51 | Author: Newsroom

Εργασίες συντήρησης πραγματοποιούνται-αυτή την περίοδο-σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Αχαρνών ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε σχολικής μονάδας,όπως αυτές καταγράφηκαν από τους διευθυντές τους κι έγιναν γνωστές στις δύο σχολικές επιτροπές.

Μεταξύ των εργασιών που έχουν γίνει είναι και η τοποθέτηση δύο λυόμενων αιθουσών στο 9ο και 18ο δημοτικό οι οποίες θα λειτουργήσουν από τη νέα σχολική χρονιά. Αν κι είχε προγραμματιστεί η εγκατάσταση λυόμενης αίθουσας και στο 19ο δημοτικό, μια ιδιαιτερότητα στο χώρο όπου θα έμπαινε δεν επέτρεψε τη μεταφορά και τοποθέτησή της.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας Κώστας Καρυδάκης οι εργασίες που γίνονται αφορούν ένα μικρό τμήμα των συνολικών επεμβάσεων που θα υπάρξουν στα σχολεία την επόμενη περίοδο. Οι εργασίες έχουν χωριστεί σε αυτές που έχουν ενταχθεί στην προγραμματική με την Περιφέρεια,ύψους 1εκ.300χιλ ευρώ και σε όσες θα βασιστούν στην Κοινωφελή εργασία με χρήματα από τη ΣΑΤΑ. Όσες εργασίες προκύψουν εκτός των δύο-προαναφερόμενων-πακέτων θα πραγματοποιηθούν από τις δύο σχολικές επιτροπές. Στόχος είναι σε δύο σχολικές χρονιές να μην υπάρχει σχολείο που να μην έχει επισκευαστεί, βαφτεί και συντηρθεί.

Αναφορικά με τα σχέδια της ΚΤΥΠ-πρώην ΟΣΚ- για τα σχολεία των Αχαρνών που είχε επισκεφτεί κλιμάκιό της, στις αρχές της ‘Ανοιξης, ο κ.Καρυδάκης αναφέρει ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη επί του θέματος. Υπενθυμίζεται ότι, πριν λίγους μήνες, μηχανικοί της ΚΤΥΠ είχαν επισκεφτεί το 6ο-12ο δημοτικό, το 9ο και το 18ο δημοτικό και είχαν καταλήξει σε μια σειρά παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν σε αυτά τα σχολεία προκειμένου να είναι λειτουργικά κι ασφαλή.

Τέλος, το 2017 κι όχι το 2016 όπως είχε ακουστεί αρχικά θα ξεκινήσει η κατασκευή του 21ου δημοτικού στη Μπόσκιζα.Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΚΤΥΠ το σχολείο βρίσκεται στο πρόγραμμα της επόμενης περιόδου,που σημαίνει ότι η κατασκευή του θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2017 και θα διαρκέσει για έναν χρόνο.

doxthi.gr

Loading...
  • europalso

    ideascentral