Επιτυχία σε διεθνή διαγωνισμό τεχνολογίας αυτοκινήτου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/08/2016 - 11:10 | Author: Newsroom

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τεχνολογίας αυτοκινήτου σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο.

Το Γενικό Λύκειο Φιλοθέης είναι το μοναδικό δημόσιο ελληνικό σχολείο που εκπροσώπησε τη χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “4×4 Land Rover in schools” που έγινε στο Birmingham της Αγγλίας, 4 – 6 Ιουλίου 2016, κατακτώντας την 15η θέση.

Η ομάδα μαθητών NewGen Motors του Λυκείου Φιλοθέης, μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φόρμουλας “F1 in schools”, προκρίθηκε να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό “4×4 Land Rover in schools” , παρουσιάζοντας το δικό της αμαξίδιο.

Παρά τον λιγοστό χρόνο προετοιμασίας και το χαμηλό budget που διέθετε, κατάφερε να κερδίσει αξιόλογη θέση στην παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα σε 21 ομάδες.

Τα παιδιά που εκπροσώπησαν την ομάδα είναι οι: Χρήστος Γκάγκας, Νικόλας Οικονόμου και Κώστας Αθανασίου. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας είναι οι Κωστής Καγιούλης, Γιάννης Ιατρούδης και Αρτεμισία Ντούζου, με υπεύθυνο καθηγητή τον λυκειάρχη Πέτρο Ματζάκο. Σημαντική η βοήθεια των καθηγητών Γεωργίου Κόρακα (φυσικός) και Βάιου Μπασμπαλέρη (χημικός).

Loading...
  • europalso

    ideascentral