Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Παν. Πειραιώς ο Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔25/06/2018 - 17:26 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, στον Πειραιά.

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου αποφάσισε την αναγόρευση του κ. Δημητριάδη-Ευγενίδη, αναγνωρίζοντας το πολυεπίπεδο έργο που προσφέρει εδώ και δεκαετίες το Ίδρυμα Ευγενίδου στον τομέα της τεχνικής και ειδικότερα της ναυτικής εκπαίδευσης.

Η πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, καθηγήτρια Φανή Σακελλαριάδου, υπογράμμισε ότι το Ίδρυμα Ευγενίδου «επί σειρά ετών καταγράφει εξαιρετικά αποτελέσματα στα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης, η οποία αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας της χώρας. Το εκπαιδευτικό έργο του Ιδρύματος Ευγενίδου για τη ναυτιλία αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα πνευματικής αριστείας του Ιδρύματος».

Ο κ. Δημητριάδης-Ευγενίδης, μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «ο 21ος αιώνας δημιουργεί στην αγορά εργασίας νέες απαιτήσεις που προϋποθέτουν παραπάνω γνώσεις και κυρίως περισσότερες δεξιότητες, τις οποίες φέρνουν μαζί τους οι σύγχρονες τεχνολογίες. Πολλοί πτυχιούχοι δυσκολεύονται να βρουν απασχόληση λόγω έλλειψης δεξιοτήτων. Η κρίση και η ανεργία επιτείνουν το πρόβλημα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ανταγωνισμός, ειδικά από την Άπω Ανατολή, επηρεάζει βαθιά τη ναυτιλία των Ελλήνων, τόσο στη θάλασσα, όσο και σε επίπεδο στελεχών στην ξηρά».

«Συνεπώς» εξήγησε ο ίδιος, «η ναυτιλιακή και η εκπαιδευτική κοινότητα θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσουν διάλογο, προκειμένου να επαναπροσδιορισθούν οι απαιτήσεις σε γνωστικά αντικείμενα και δεξιότητες για τους εργαζόμενους στη ναυτιλία των Ελλήνων. Οι νέες τεχνολογίες θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη σύγχρονων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ώστε να έχουμε επαρκώς καταρτισμένα στελέχη σε όλο το εύρος και σε όλα τα επίπεδα της ναυτιλίας μας».

Loading...
  • europalso

    ideascentral