“Επιτακτική η ανάγκη φύλαξης και ενίσχυσης των υποστηρικτικών δομών στα σχολεία”

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔09/02/2018 - 10:10 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Δ΄ΕΛΜΕ Αν Αττικής – Ανακοίνωση με αφορμή το βίαιο επεισόδιο στο 4ο Γυμνάσιο Αχαρνών

Από πέρυσι είχαμε καταγγείλει την απουσία φύλαξης στα και ιδιαίτερα του Δήμου Αχαρνών. Τα γεγονότα ακόμα μια φορά δυστυχώς επιβεβαίωσαν τις ανησυχίες μας.

Παραλίγο να είχαμε σοβαρό τραυματισμό με απρόβλεπτες συνέπειες στο  4ο Γυμνάσιο Αχαρνών. Ομάδα νεαρών με καλυμμένα τα πρόσωπα, προσπάθησαν να εισβάλουν στο σχολείο και να λιντσάρουν μαθητή, όπως απέδειξε ο εξοπλισμός τους (ρόπαλα, σιδερογροθιές κτλ).

Η παρατηρητικότητα του Διευθυντή και των συναδέλφων και η άμεση ειδοποίηση της αστυνομίας, αποσόβησε τα χειρότερα.

Φυσικά φύλακας δεν υπήρχε, παρά τις παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο και στο Υπουργείο,  της ΕΛΜΕ αλλά και του λαού του Μενιδίου, που βλέπει για μια ακόμη φορά τα σχολεία της περιοχής του να γίνονται θέατρο βίας και παραβατικότητας

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στην εκπαιδευτική κοινότητα. Αλήθεια όμως, αναλογιζόμαστε τι θα συνέβαινε, αν ο Διευθυντής  πχ  είχε μάθημα ή αν υπήρχε κάποια συνεδρίαση, ίσως. Οι ευθύνες θα  έπεφταν πάνω στους εκπαιδευτικούς ..

Υπενθυμίζουμε την βίαιη επίθεση στον  Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου από  ναρκομανή κα επίδοξο κλέφτη υλικού του σχολείου, το θάνατο του μικρού Μάριου αλλά και τις δεκάδες επιθέσεις σε μαθητές έξω από τα σχολεία, για κλοπή η άλλη παρενόχληση.

Φυσικά και μας προβληματίζει το μένος και ο τρόπος της επίθεσης των  νεαρών μαθητών από άλλη περιοχή.

Παρακαλούμε τους συναδέλφους να αφιερώσουν χρόνο για να μιλήσουν στα παιδιά  για τις μεταξύ τους σχέσεις, τονίζοντάς τους ότι η βία φέρνει βία και οδηγεί σε απρόβλεπτες και επικίνδυνες καταστάσεις.

Καλούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο  Αχαρνών, για μια ακόμη φορά να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την φύλαξη των σχολείων και την απόλυτη προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Καλούμε επίσης το Υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν: Δεν είναι δυνατό να αφήνονται οι συνάδελφοι μόνοι τους στην αντιμετώπιση των όλο και αυξανόμενων παρόμοιων προβλημάτων στα σχολεία. Οι υποστηρικτικές δομές και  η παράλληλη στήριξη δεν έχουν ενισχυθεί, ενώ φυσικά οι προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού (ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών), όπως και προσωπικού φύλαξης και επιστασίας, ακούγονται σαν πικρό ανέκδοτο στην εκπαιδευτική κοινότητα!

Εμείς ως ΕΛΜΕ θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων στα σχολεία ευθύνης μας με συναντήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κάθε αρμόδιο.

Loading...
  • europalso

    ideascentral