Επιστολή των καθηγητών Δημόσιας Υγιεινής ΠΕ18-37 σε διαθεσιμότητα

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/12/2013 - 01:33 | Author: Newsroom

ΟΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Οι εκπαιδευτικοί Δημόσιας Υγιεινής που βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητας σύμφωνα με το άρθρο 82 του νόμου 4172/2013 εκφράζουμε την αγανάκτηση μας και καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΠΘ σχετικά με τον τρόπο κατανομής των θέσεων στα ΙΕΚ /ΣΕΚ ο οποίος αποκλείει τους εκπαιδευτικούς Δημόσιας Υγιεινής ΠΕ18-37.

Είμαστε μία από τις πολύ λίγες ειδικότητες που δεν έχουμε συμπεριληφθεί στην κατανομή των θέσεων.

Έστω και τώρα την τελευταία στιγμή πριν την απόλυση μας, καλούμε τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Παιδείας, του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να σταματήσουν την αδικία που συντελείται σε βάρος των 10 εκπαιδευτικών Δημόσιας Υγιεινής οι οποίοι βρισκόμαστε σε διαθεσιμότητα και να μας εντάξουν σε θέσεις των ΙΕΚ στο υπουργείο Παιδείας, σε Δήμους και Περιφερειακές Ενότητες στο υπουργείο Εσωτερικών και σε Νοσοκομεία στο υπουργείο Υγείας.

Άλλωστε είμαστε μόνο 10 εκπαιδευτικοί Δημόσιας Υγείας σε όλη την χώρα σε καθεστώς διαθεσιμότητας ενώ τα κενά της ειδικότητάς μας είναι πολλαπλάσια και γνωστοποιήθηκαν από τους αρμόδιους φορείς με την αριθμ. ΑΔΑ ΒΛΩΦΧ-ΖΘΣ.

Απαιτούμε ίση μεταχείριση για όλους τους κλάδους των διαθέσιμων εκπαιδευτικών.

Ζητούμε να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα μας, να αξιολογήσετε τον σημαντικό ρόλο μας στην Προστασία της Δημόσιας Υγείας και να κρίνετε απαραίτητη την επανατοποθέτηση μας όπου έχουν ζητηθεί να καλυφθούν κενά της ειδικότητάς μας.

Οι εκπαιδευτικοί Δημόσιας Υγείας σε καθεστώς διαθεσιμότητας

Loading...
  • ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    europalso

    ideascentral