Επιστολή στον Πρωθυπουργό Α.Τσιπρα για το επιλεκτικό (στη Παιδεία) ΦΠΑ σε ΚΞΓ και Φροντιστήρια

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔15/07/2015 - 17:08 | Author: Newsroom

Κύριε πρωθυπουργέ,
Η επιλεκτική επιβάρυνση των διδάκτρων με ΦΠΑ σε μερικές μόνο εκπαιδευτικές δραστηριότητες έχει καταστροφικά αποτελέσματα για το μέλλον της Ξενόγλωσσης εκπαίδευσης αλλά κυρίως για το λαό του οποίου η πλειοψηφία ψήφισε «ΌΧΙ» στο δημοψήφισμα.

Οι καταναλωτές θα πρεπει να επιβαρυνθουν με 23% στα δίδακτρα που πληρώνουν.
Αυτό σημαίνει ότι θα στραφούν σε άλλους τρόπους να καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών τους όπως τα ιδιαίτερα μαθήματα τα οποία ως γνωστόν είναι πηγή τεράστιας φοροδιαφυγής .
Μια άλλη επιλογή που θα οδηγηθούν να επιλέξουν είναι τα οικοδιδασκαλεία τα οποία εκτός από τη φοροδιαφυγή, δεν παρέχουν τους κανόνες ασφαλείας οι οποίοι είναι απαραίτητοι όταν συγκεντρώνονται μαθητές σε χώρους εκπαίδευσης.

Τα έσοδα από το ΦΠΑ δεν θα είναι τα αναμενόμενα.
Όταν επιστρεφοντας από το εξωτερικό δηλωνατε το θα πληρώσουν οι έχοντες και οι φοροδιαφευγοντες είμαι σίγουρος ότι δεν σκεφτόσασταν τις μικρες ατομικές επιχειρήσεις των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και το λαό ο οποίος θα επωμισθεί το βάρος αυτής της αύξησης.
Ως επιχειρηματιας δεν είμαι σίγουρος αν θα μπορέσω να απασχολήσω το προσωπικό που απασχολούσα την περσινή χρονιά. Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε τεράστιο κόστος στην ανεργία καθώς πιστεύω ότι οι συνάδελφοί μου θα έκαναν το ίδιο.
Από κάθε Κ.Ξ. Γλωσσών ζουν πολλές οικογένειες οι οποίες εξαρτούν τη διαβίωση τους από τους μισθούς των συνεργαζομενων καθηγητών.
Ελπίζω να πάρετε στα σοβαρά τις παραπάνω προτάσεις οι οποίες αποσκοπούν στην μη περαιτέρω επιδείνωση των ήδη επιβαρυμενων λαϊκών εισοδημάτων καθώς και την εξασφάλιση των κρατικών εσόδων.
Με τιμή,
Σάββας Μαρίνος
Η επιστολή έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Loading...
  • Δίκτυο ανεξάρτητων διαφημίσεων
    loading...
  • europalso

    ideascentral